SET KECANTIKAN NUTRIWHITE SHAKLEE

Set Nutriwhite Shaklee Terbaik

Dahulu muka Kak Manis dipenuhi jerawat  yang teruk. Nak cerita pun tak guna tapi selepas konsisten Set Kecantikan Shaklee dah kembali bersih dari jerawat.

Inilah Set Nutriwhite yang paling meletop dikalangan model-model shaklee. Nak tahu kenapa Kak Manis cakap camni sebab kami di shaklee  takde melantik artis menjadi model tetapi kami sendiri yang perasan sebab bila guna dan nampak perubahan terus melayakkan kami memberikan testimoni sendiri.Masa nilah berposing macam model produk shaklee.

Bangun pagi dan sebelum tidur wajib picit foaming cleanser atau pencuci muka ni ,kemudian  disapu dan dibilas dengan air.Memang terasa semua kekotoran hilang dan bersih jer.

Selepas tu ambik Soothing Radiance Whitening Softner atau Toner  dititiskan pada kapas.Sapu perlahan-lahan dan lepas tu cuba tengok hitam tak? Jika ye itu tandanya kita mencuci muka tidak bersih.hehehe

🎀Protection Whitening Lotion.

Rumusan ringan, tidak melekit dan kaya dengan pati botani seperti Mulberi untuk mencegah kerosakan kulit akibat pendedahan kepada sinaran matahari, serta Mountain Arnica untuk melegakan kera dangan kulit dan mengukuhkan ketahanan kulit terhadap elemen negatif persekitaran.

🎀Daily Defense Whitening Essence

Dirumus dengan kepekatan bahan-bahan asli agar kulit terasa lembut sehalus sutera dan tampil lebih menawan:

🌻Bearberi untuk mencerahkan dan menegangkan kulit

🌻Strawberi Begonia untuk meratakan tona kulit

🌻Kacang Soya untuk memudarkan dan mengurangkan jeragat dan cela kulit

🌻Mulberi untuk mencegah kesan-kesan kerosakan akibat sinaran matahari

🌻Vitamin C aktif untuk memperbaiki penampilan kulit dan mengembalikan seri wajah

🌻Tekstur esen yang licin dan mudah diserap oleh kulit .

 

Kak Manis suka campurkan 2 produk ni dan bila sapu dimuka terasa lembut dan takde rasa melekit.

Oh yaa…Kak Manis sebelum sapu sunblock dan pelembap ,tak lupa nak sapu :-

🎀Spot Whitening Treatment

Nak tahu kelebihannya:-

🌻Mengurangkan kemunculan bintik-bintik hitam agar kulit tampak lebih menawan

🌻Kepekatan optimum pati Likuoris dan Peony memberikan kuasa pencerahan botani yang sungguh mengagumkan

🌻Cats Claw menegangkan kulit

🌻Vitamin C aktif memperbaiki kulit, meratakan tona dan menghaluskan tekstur kulit.

Maklumlah bila dah masuk 4 series ni kenalah manja-manjakan muka supaya #awetmuda .👸👸👸

Berminat untuk mendapatkan Set Nutriwhite boleh hubungi Kak Manis di 019-6998825.

Continue reading “SET KECANTIKAN NUTRIWHITE SHAKLEE”

PAU CILI IKAN BILIS HANGAT DIPASARAN

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Petang semalam anak ajak singgah beli pau dan singgah kejap.Terkejut pulak tengok ada design baru serupa Cili Api dan nama pun pau cili ikan bilis.

Rasa boleh tahan tapi takdelah sepedas kaler merah tu😂😂😂

Harga RM 3.20 sebiji dan memang kenyang ambik satu tapi kalau dah lapar tak sedar dah makan dua.Bagi pengemar sambal ikan bilis memang Kak Manis rekomen beli pau cili ni.

Jika ada yang teringin boleh cuba dan macam Kak Manis takde melopong bila orang cerita pasal pau ni sebab dah makan.

Untuk kawasan Puchong boleh beli di Jalan Jurutera tepi Sg.Klang.Di tempat ni banyak jual pelbagai jenis rasa pau seperti :-

Pau Daging,Pau Ayam,Pau Kambing,Pau Kacang Merah,Pau Kaya,Pau Cendawan dan banyak lagi.

Tak rugi cuba dan rasanya pun lembut dan sedap.

Pau Terhangat Dipasaran
PAU CILI IKAN BILIS

 

MENGISI MASA LAPANG ANAK

Assalamualaikum & Salam Sejahtera
Hari ini merupakan Hari Raya ke 4 dan  pasti semua masih beraya dikampung.Tapi Kak Manis takde kampung jadi memenuhi masa cuti bersama keluarga sahaja di Puchong.
Pada mulanya ingin bercuti tapi memandangkan Abang Jamal kerja sendiri iaitu bawa towing jadi terpaksa batalkan semua plan tu.huhuhu
Tapi kami tak kisah pun sebab setiap kali Abang keluar menarik kereta,Kak Manis pun keluar juga.Ini yang best bila isteri boleh drive dan anak-anak pun takde boring bila setiap kali cuti.
Hari ini Kak Manis keluar hantar stok Shaklee pada Puan Husna di Kinrara dan sempat juga singgah beraya.Seronok anak-anak dapat duit raya dan makan coklat dari luarnegara.
Selepas keluar dari perumahan elite di majestika kami terus pergi ke IOI CITY MALL .Anak-anak memang dah lama pujuk nak main ice skatting dan nak tak nak kena bawa juga.Hanya ini cara nak buat mereka happy dan siap bersyarat iaitu guna duit raya sendiri.hehehe
Sementara menunggu mereka bermain ,Kak Manis pun ambik kesempatan shoping dan akhirnya dapat juga apa yang diidam-idamkan selama ini.
Dari jam 4 petang hingga 9 malam mereka bermain dan terasa bahagia betul mereka.
Dahulu Kak Manis tak merasa nak main ni dan bila anak-anak nak kenalah turuti.Mereka ni jenis berjalan hanya dengan kami sahaja dan tak merasa nak keluar bersama kawan-kawan.
Semoga anak-anak mama happy selalu.

KUIH RAYA MURAH DAN SEDAP DI PUCHONG

Hari ni Kak Manis balik kerja jam 1 tengahari dan kebetulan takde nak ke mana-mana terus setuju teman syera pergi beli kuih raya.
Pada mula memang nak beli banyak tapi cash tak cukup sebab kat area office ni jauh dengan ATM  jadi niat nak window shoping jer..hehehe
Tapi kalau dah nama mak-mak ni mana boleh tahan tetap juga beli 3 jenis kuih
Lidah kucing ni kalau kat Awina Cookies RM17.00 tapi beli 2 dapat diskaun RM30.00.
Manakala kuih raya yang lain harga RM14.00 sebekas dan ada juga bermacam-macam jenis lagi.
Jika ada nak beli kuih raya murah Kak Manis rekomen beli kat sini.
Jom intai-intai Facebook Awina Dinas Cookies di :-  https://m.facebook.com/DinasCookiesEnterprise/ di Kg Sungai Baru,Puchong.
Memang ramai orang datang dan harga pun berpatutan.

KAMBING BAKAR TERBAIK SETIA ALAM DI RESTORAN CIK TRI SAHARA

RESTORAN CIK TRI SAHARA – KAMBING BAKAR
Petang ni rasa malas jer nak masak tapi nak berbuka dimana ye? Abang Jamal ni bukan suka sangat berbuka diluar sebab suasana yang bising, jalan jem dan makanan selalu lambat sampai.
Baru terfikir , tiba-tiba Abang Jamal whatsapp ajak berbuka makan Kambing Bakar dan terus laju jer Kak Manis Call Restoran Cik Tri Kambing Bakar untuk tempah meja sebab sebelum ni pernah call tapi sentiasa penuh.Kalau yang teringin nak booking tu kena call sebelum 1 tengahari ye dan semalam memang dah rezeki kami dalam 4.00 petang masih ada kosong lagi.
JUG AIR SPECIAL TAU
AKSI MUKA DAH LAPAR SEBAB AIR SAMPAI DULU TAPI
NASI&KAMBING BAKAR LAMBAT.
Antara menu yang menjadi kesukaan Kak Manis & Family ialah Kambing Bakar dan hanya Amir yang suka Ayam Penyet. 
Image may contain: food 

SET KAMBING BAKAR & AYAM PEYET -SET NASI PUTIH+AIR(TEH O/SIRAP)

Kami kebiasaannya akan datang dengan anak-anak dan wajib order 6 set Kambing Bakar dan 1 Set Ayam Penyet.Ulam pun mesti order 2 set sebab sambal ayam penyetnya sedap cecah Pucuk Ubi, Timun, Kacang Panjang dan Kobis.Berasap telinga bila makan sambal tapi sedap.Minuman kegemaran pula Teh O Ais dan Sirap sahaja mereka ni , jadi tak payah nak pening-pening nak order.
Kami ni rajin juga bungkus tapi takdelah sampai datang Kedai baru nak order ofcourse lambat.
Zamankan dah canggih jadi gunalah telefon bimbit untuk buat tempahan dan terus bagitahu nak berapa dan pukul berapa sampai .Inilah cara Kak Manis buat selalu dan bila sampai terus bayar dan balik.hehehehe
Tapi ada kena caj RM1 untuk bungkus tau.
No automatic alt text available.
SENARAI  HARGA

Di Restoran baru ni dah banyak menu tambahan dan berbeza yang dahulu di tempat lama kami selalu pergi di Sahara Kambing Bakar Meru yang suatu ketika dahulu memang tiptops.Sempat juga Kak Manis baca serba sedikit tentang Restoran Cik Tri yang baru ni dari Street Food Malaysia >Paling penting rasanya sama dan dah 5 kali kami makan di sini.Jika yang lama dahulu memang setiap minggu.hahahaha

Jom baca Rencana dari Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK)  tentang Daging Kambing.Bagi Kak Manis boleh makan tapi jangan selalu sangat dan Kesihatan pun kena jaga juga.Kolestrol  memang bahaya tapi Kak Manis akan cepat-cepat telan 3 biji Omega. Jika berminat nak boleh klik “ORDER OMEGA”. dan Shaklee terus hantar melalui Gdex.
MINYAK IKAN OMEGA3
OmegaGuard™

Minyak Ikan Tulen Berkepekatan Tinggi

Kod Produk: 10236 (90 kapsul)
Antara pelbagai lemak yang ada, terdapat satu yang anda tidak boleh kurangkan – asid lemak penting omega-3, dimana tubuh anda tidak mampu hasilkan sendiri. Dua jenis utama adalah EPA dan DHA, penting untuk kesihatan manusia.*
CARA NAK ORDER SHAKLEE

1- Anda boleh terus membeli dengan Shaklee.Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan terus dihantar mengikut alamat yang telah diberi.
2- Sila hubungi saya 019-6998825 untuk mendapatkan Konsultasi Set mana yang paling tepat, tips dan cara pengambilan yang betul selepas membuat pembelian dengan saya
Nak Jimat sehingga 20% boleh berdaftar sebagai ahli Shaklee. Hanya RM75.00(W/M) dan 
Selepas daftar boleh hubungi atau Whatsapp 0196998825  
PENGEDAR SAH SHAKLEE
EMAIL : shima_jamal77@yahoo.com.my
Facebook: https://www.facebook.com/shima.jamal
Page : https://www.facebook.com/Vitamin-untuk-Cantik-Sihat-Puchong-634939629913628/
Blog : shimajamal.com


SAMPUL DUIT RAYA

Assalamualaikum & Salam Sejahtera
Bulan Ramadhan memang ditunggu-tunggu oleh Umat Islam dan macam tak percaya dah masuk hari ke20 kita berpuasa.Alhamdullilah semua family Kak Manis tak pernah tinggal sahur ,kebiasaannya kak manis akan kejut mereka bangun 5 pagi lepas tu terus bersiap nak Solat Subuh dan ke Sekolah.
Kak Manis sendiri tak tidur selepas bersahur sebab nak kena temankan anak-anak tunggu Van Sekolah datang kat Rumah .Pukul 8 pagi terus hantar anak ke sekolah Tadika pastu terus drive ke pejabat, nasib baik bulan Puasa jadi boleh juga  tambah pahala datang awal ke pejabat .hehehe 
Segala persiapan Raya baru 80% dan untuk Part Sampul Raya yang paling ditunggu-tunggu oleh semua orang.Sempat juga semalam Kak Manis order Sampul bersama Team Shaklee yang lain dan terasa aura nak raya pulak ni.
Kebiasaannya anak-anak sebelum malam raya mereka dah minta nak isi duit dalam sampul dan nampak keseronokan mereka bila nak bagi orang duit.Alhamdullilah mereka tahu istilah bersedekah dan itulah yang selalu kami ajar pada mereka setiap kali nampak orang kurang berkemampuan di Pasar atau dimana saja mesti mereka minta duit dan bagi.
Tahun ni masih belum terfikir nak isi berapa jumlah dalam Sampul Raya sebab kami biasa akan pilih 5 warna berlainan iaitu :-
1-Ibu Bapa
2-Anak-anak
3-Anak Buah
4-Anak kawan& Sedara Mara
5-Tetamu yang datang beraya
Semoga tahun ni dimurahkan rezeki serta dapat melakukan semua yang dihajati.
Kegembiraan mereka sudah cukup memberikan sinar kebahagian buat mereka juga.
Jika ada yang berminat mencari Suppliment Shaklee boleh hubungi 019-6998825 dan pasti servis tiptop dari Kak Manis.

SHAKLEE NEW OFFICE GEO SUNWAY

Mulai 25 April 2017, HQ SHAKLEE  akan  mula beroperasi dibangunan baru.Jika dahulu di Sunway Pinnacle dan sekarang di Sunway GEO.
Shaklee HQ

Sunway GEO Tower
Jalan Lagoon Selatan, Bandar Sunway,
45700 Subang Jaya, Selangor.
Phone: 03-5622 3188 @ 1800 88 6577 (Toll Free).
Office baru di Geo Sunway
Lokasi HQ Shaklee kali ini sangat strategik dan mudah dicari oleh sesiapa pun kerana dari tepi jalan dah nampak bangunan yang cantik ni.Paling mudah cari Sunway Medical Centre dan bangunan Shaklee berhadapan sahaja.
Seperti kebiasaannya Majlis Perasmian pasti akan buat bila kita pindah tempat baru dan Shaklee pun tidak mahu lepaskan peluang tersebut.Kebetulan hari Perasmian ni dibuat serentak dengan majlis National Conference di Sunway Hotel jam 2 petang.
Dibawah merupakan Orang kuat Shaklee iaitu Ms. Helen  Lam , iaitu Vice President Malaysia dan barisan Master-Master tiptops.
Alamat hQ baru shaklee
Potong Riben untuk Majlis Perasmian Pembukaan HQ Baru. 
Jom intai HQ baru kami yang  telah bertukar Konsep jualan dan  belian yang lebih canggih.
Ambik troli dan terus isi produk apa yang ingin dibeli, semua dah tersusun rapi dan cantik jer kan?
Ala-ala macam kat Shopping Kompleks pula..hehehehe
Step akhir terus bawa troli ke kaunter dan bayar,  tapi kalau nak jimat sehingga 20% boleh berdaftar sebagai ahli Shaklee. Hanya RM75.00(W/M) dan RM 85.00(EM). DAFTAR AHLI DISINI (klik).
Selepas daftar boleh hubungi atau Whatsapp 0196998825  
PENGEDAR SAH SHAKLEE
EMAIL : shima_jamal77@yahoo.com.my
Facebook: https://www.facebook.com/shima.jamal
Page : https://www.facebook.com/Vitamin-untuk-Cantik-Sihat-Puchong-634939629913628/
Blog : shimajamal.com

KAKI BENGKAK AKIBAT JATUH TANGGA

Assalamualaikum.
Alhamdullilah selesai semuanya.
Kak Manis baru dapat gelaran super padan muka gara-gara nak jadi tukang panjat terus kecundang ditepi katil anak.
Ada tak yang boleh jadi serba boleh macam Kak Manis walaupun boleh membahayakan diri sendiri.
Nasib baik ada Set Lengkap untuk masalah kaki bengkak dirumah.
Alhamdullilah selepas kena terus cepat-cepat ambik suppliment tersebut
dan kurang kesakitannya.Bohonglah jika tak rasa denyutannya ,tapi masih boleh berjalan seperti orang tempang dan sekarang baru Kak Manis tahu rasanya.
Setiap yang berlaku ada hikmahnya dan ini ujian dari Allah.Jangan fikir kita akan  sentiasa sihat begitu juga manis pun ada pahitnya.
CARA NAK ORDER SHAKLEE
1- Anda boleh terus membeli dengan Shaklee.Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan terus dihantar mengikut alamat yang telah diberi.
2- Sila hubungi saya, klik ke WHATSAPP untuk mendapatkan Konsultasi Set mana yang paling tepat, tips dan cara pengambilan yang betul selepas membuat pembelian dengan saya.
3- KLik JOIN NOW dan boleh terus daftar Ahli  dan terus dapat harga menjimqtkan sehingga 20%.
RAHASIMAH SUFAR (1135567)
Email : shima_jamal77@yahoo.com.my
Call/Whasapp : 019-6998825
FB :rahasimah sufar
Blog: shimajamal.com

RAHSIA KEJAYAAN PENGEDAR SHAKLEE PUCHONG

Assalamualaikum & Salam Sejahtera
Tiba-tiba hari ini Kak Manis nak share sikit macamana boleh menjadi Pengedar Shaklee Puchong. Pada 20 April 2014 merupakan tarikh Kak Manis  mengisi borang keahlian melalui kawan sekolah iaitu Puan Attinah Senin (gelaran Mak Shaklee) dan terus buat pembelian RM 500.00.
Mula-mula joint memang tak biasa sebab banyak benda yang tak tahu, bila customer tanya cepat-cepat pm Upline nak tahu Suppliment yang sesuai.hahahahhaha
Abang sendiri pening tengok Isterinya dah macam Doktor sebab nak bantu orang yang ada masalah kesihatan dan kadang-kadang risau juga kalau tak sesuai.
Berkat nak belajar dah semakin mahir nak suggest pada customer vitamin yang sesuai.
Untuk permulaan Kak Manis makan dan guna sendiri Produk dan selepas ada perubahan baru rekomen kat Family terdekat.Tapi betul apa orang cakap bila kita niat nak bantu orang Sihat pasti dipermudahkan.
Tarikh 30 July 2015 merupakan tarikh Kak Manis bergelar Leader ataupun dipanggil Supervisor.Ini merupakan step pertama untuk  Kak Manis melangkah kepuncak kejayaan dan boleh rebut segala percutian,bonus kereta dan bonus cash yang lebih besar.Didalam Shaklee jika tak capai Leader tak boleh dapat keistimewaan yang shaklee bagi tapi bonus tetap ada pada semua pengedar sah setiap bulan mengikut sales yang mereka capai.
Bayaran bonus bermula 5% = RM 24.00 
dan seterusnya 21% RM 2,000.00(kiraan kasar)
Nampak sedikit tapi sapa nak bagi walaupun rm24 sebulan dan setiap bulan pasti akan makin bertambah.
KFC  pun boleh beli 2 set tau atau lepas juga beli pampers anak.
Saat-saat nak baik Leader terlalu banyak dugaan yang Kak Manis lalui dan terima kasih tak terhingga pada Abang,anak-anak,Mak Ct,Ila dan Mama Yati yang telah menolong sehingga berjaya .
Terima kasih juga pada branch Johor terutama  Ms.Fiona yang masih menerima order disaat akhir diatas bantuan Mama Yati.Selepas semuanya selesai ,Kak Manis diberitahu oleh Mama Yati dah  layak naik rank Supervisor
Ketika itu airmata gembira serta tepukan tangan kedengaran didalam kereta serta sorakan “MAMA DAH BERJAYA” .
Excited family Kak Manis  masa itu  dan kami semua happy baru ada mood nak sambung beraya.
Ketika itu masing-masing berdoa agar Kak Manis berjaya,debarannya hanya Allah yang tahu dan tak seteruk nak ambik keputusan periksa dulu.
Bertalu-talu ucapan tahniah dari Team JJSJ, Team JutawanLadyboss(Makct), Team Kami Duta Shaklee(Master Yati), GenkiMomma(Master Arni) dan paling istimewa ialah Master Norita.
Dibawah merupakan luahan perasaan  Kak Manis dan Team.
[RECOGNITION] New Supervisor July 2015
***************************************************
Alhamdulillah, sukacita ingin saya kongsikan kejayaan salah seorang daripada rakan kita yang telah berjaya naik ke rank SUPERVISOR pada bulan lepas. Beliau ialah Puan Rahasimah Sufar @ kak Shima Jamal! <3
“Ini adalah permulaan langkah saya untuk terus membantu semua orang SIHAT. Penjagaan kesihatan dari awal amatlah PENTING kerana kita tak tak tahu bila akan sakit jadi eloklah kita “Mencegah dari Merawat”..
Tujuan saya joint “SHAKLEE” ialah MEMBANTU ORANG SIHAT …Terasa kepuasan bila lihat orang yang kita bantu sihat tau..terus hilang segala kepenatan….
Terlalu lama saya untuk berjaya Naik Supervisor dimana saya joint May 2014 dan pasti orang terkejut dengan adanya anak seramai 30 orang masih tak dapat jadi Supervisor tetapi pada July 2015 saya telah BUKTIKAN saya BOLEH dan NEKAD untuk terus KE MASTER..
INSYAALLAH…..
Saya sentiasa BERDIKARI dan membuat dahulu dan baru bertanya pada MY SIFU Mak CT. kami sentiasa bersama di W.Sapp & Telegram tidak kira waktu dan banyak tips yang saya pelajari..Kali PERTAMA berjumpa Mak CT di IOI MALL saya telah menjadikan dia IDOLA&SIFU kerana berjaya bermula dari bawah dan memiliki KEJAYAAN dengan BERUSAHA tanpa kenal erti LETIH..Insyaallah saya pun akan ikut jejak sepertinya..”
Tahniah NEW Supervisor, kak Shimajamal Sj!!!
Tahniah kepada Upline nya, KEY Coordinator Siti Zaharah Abu Bakar
Allah bersama sangkaan hamba-Nya. Sentiasa bersangka baik, doa yang baik-baik, dan usaha tanpa banyak alasan, Insya Allah kejayaan milik kita semua… ^_^
Gambar dibawah merupakan Kejayaan Kak Manis berjaya Capai Yes ACHIEVERS dimana selama 3 bulan berturut-turut kena Effective dan ikut syarat yang diberikan.Bukan mudah pada orang yang baru macam Kak Manis tapi kita yang kena Usaha baru ada tangga kejayaan.Tanpa team JJSJ pasti  Kak Manis tak boleh sampai tahap ini.
Image may contain: 3 people
Image may contain: 1 person
kata-kata semangat dari Mak CT 
~ Shaklee STAR July (New Rank Achievement) ~

Tahniah kak Shimajamal Sj diatas pencapaian ini.Seorang Leader yg Awesome. Tak pernah mengalah walau ditolak berkali2. Prinsip hidup dia, “Awak kata Tidak,Dia kata BOLEH!!” Selalu sahut Cabaran yg Upline beri. Tak pernah kata Tidak. Membina Group sendiri yg dikenali #JutawanJuniordgn penuh dedikasi. Duplicate apa yg Upline buat.Mencuba dahulu sebelum surrender. Bukan surrender dahulu sblm mencuba.Itulah dia kak Rahasimah Sufar. Salute akak!! Org2 PUCHONG dan sekitar boleh hubungi beliau ya.

Selepas berkali2 mencuba akhirnya tercapai juga Impian. Teruskan berlari hingga ke Puncak!! 2016 kita melawat Shaklee HQ di USA sama2 !! 

Bersama-sama Master Arni di Conference 2016&2017.
Image may contain: 4 people
Kak Manis juga berjaya dapat Trip ke Bangkok yang ditaja oleh Shaklee.3 bulan wajib Effective dan tak boleh terima atau transfer UV pada team dan sales dalam RM 8 ribu keatas.Masa tu nak juga buat dan capai target yang diberi dan alhamdullilah Berjaya.Nak tengok story di Bangkok kita sambung dilain hari ye.
Image may contain: 1 person

CARA NAK ORDER SHAKLEE

CARA NAK ORDER SHAKLEE
1- Anda boleh terus membeli dengan Shaklee.Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan terus dihantar mengikut alamat yang telah diberi.
2- Sila hubungi saya, klik ke WHATSAPP untuk mendapatkan Konsultasi Set mana yang paling tepat, tips dan cara pengambilan yang betul selepas membuat pembelian dengan saya.
3- KLik JOIN NOW dan boleh terus daftar Ahli  dan terus dapat harga menjimqtkan sehingga 20%.
RAHASIMAH SUFAR (1135567)
Email : shima_jamal77@yahoo.com.my
Call/Whasapp : 019-6998825
FB :rahasimah sufar
Blog: shimajamal.com

SMOOTIE MANGGA SEDAP DARI KAK MANIS

SMOOTIE MANGO BEST

Hari ini Kak Manis berbuka minum resepi baru yang sering orang cakap sedap sangat.Nak tahu tak?

Smootie mango nama diberi dan macam minuman orang puteh pulak kita malam ni.Nak beli macam tak best sebab takde menu special macam Resepi Shaklee.

Balik kerja terus bersemangat singgah Pasaraya Segi Fresh nak beli mangga dan yogurt dan bahan-bahan lain ada kat rumah.Terus pilih buah mangga masak dekat 2kg sebab anak-anak memang suka makan macam tu jer.

Sampai rumah terus Aisyah dan Amilia kupas kulit mangga pastu blender guna Blenderferrano yang baru beli hari tu di Shaklee.Semenjak ada blender ni, bersemangat anak-anak  nak menolong dan kadangkala sampai bergaduh nak buat. 

Smootie Shaklee ni bukan macam yang jual kat luar selalu tapi yang ni Special resepi dari Shaklee:-

ESP
  • Shaklee menggunakan protein soya yang tidak-diubahsuai secara genetik (Bukan-GMO) di bawah Program Pengekalan Identiti (IPP).
  • Setiap hidangan membekalkan 14 gram protein berasaskan tumbuhan. Protein soya membantu menurunkan paras kolesterol*.
        • Mempunyai skor PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) 1.0 – penarafan yang tertinggi dan bersamaan dengan skor yang diberikan pada protein haiwan.
        • Membekalkan 9 asid amino.
        • Tinggi dengan kalsium yang membantu perkembangan tulang dan gigi                               yang kuat.

Image result for kebaikan yogurt untuk diet    
Yogurt
  • Kaya dengan vitamin dan nutrien
  • Baik untuk perut
  • Meningkat daya ketahanan
  • Menurunkan berat badan
  • Menguatkan tulang
  • Menyihatkan Jantung



Image result for mangga untuk diet
MANGGA MANIS






Sebenarnya Kak Manis excited sangat nak kurus tapi sentiasa tak kesampaian, tapi semenjak buat Smootie ni teringin juga nak try dan mana tahu menjadi.Doakan ye semua.

Jom kita baca 8 tips Diet mudah dari  KevinZahri  dan banyak info kita akan dapat.


CARA NAK ORDER SHAKLEE

1- Anda boleh klik ESP ini dan membeli terus dengan Shaklee.Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan terus dihantar mengikut alamat yang telah diberi.
2- Sila hubungi saya, klik ke WHATSAPP untuk mendapatkan Konsultasi Set mana yang paling tepat, tips dan cara pengambilan yang betul selepas membuat pembelian dengan saya.
RAHASIMAH SUFAR (1135567)
Email : shima_jamal77@yahoo.com.my
Call/Whasapp : 019-6998825