Monday, 22 May 2017

JERAWAT BERSIH DIWAJAHKU

Dahulu inilah wajah Kak Manis disebabkan masalah hormon dan selepas konsisten shaklee banyak dah berubah wajahku ini.

Hilang dah perasaan malu terutama bila diejek  orang sekeliling  , oleh sebab itu Kak Manis terus bernekad nak Cantik   semula .

Ingat ada ke orang nak dekat dengan kita??? confirm-confirm mereka geli kan 😲😲Alhamdulllilah suami tetap memberi kata-kata semangat agar cepat hilang tau.

Jemput baca sikit Collagen yang telah membantu Kak Manis Cantik.

🌹Shaklee Collagen Powder menyediakan kepada anda 4,000mg Kolagen proprietari RSS (Sisik Ikan Merah), kolagen yang dipilih dengan teliti yang diekstrak daripada sisik Ikan Merah.

🌹Bukan sekadar memberikan kolagen, ia turut mengandungi tujuh ramuan utama termasuk ekstrak biji Camellia Japonica, ekstrak Pfaffia, eskstrak kerang-kerangan, Laktobasilus asidofilus, Vitamin C, B2 dan B6.

🌹Berat molekul rendah untuk penyerapan yang tinggi.

🌹Pek individu untuk pengambilan segera, bila-bila masa, di mana sahaja*

Jika ada yang nak tahu cara Kak Manis makan boleh hubungi 019-6998825 Kak Manis.

Dapatkan segera tips dari  orang yang pernah alami sendiri dan pasti ada  keyakinan nak cantik semula.

Your healty & Consultation
019-6998825 Kak Manis

Berminat nak joint Keahlian boleh Kak Manis bantu.

Saturday, 20 May 2017

MUKA LICIN SELEPAS AMBIK COLLAGEN

Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua.

Setiap hari Kak Manis  sebelum masuk tidur mesti bancuh Colagen sebelum nak masuk beradu.

Sebenarnya minum nak cantik sebab dulu ada masalah jerawat teruk tapi extra bonus boleh pulak kulit tegang dan semakin sihat.

Semenjak masalah hormon tak stabil Kak Manis start ambik Collagen.

Siapa yang Memerlukan Kolagen?

-Individu yang berkulit kusam, kering dan kurang keanjalan

-Individu yang bermasalah jeragat, pigmentasi dan liang roma yang besar

-Individu yang mempunyai kedutan dan garis-garis halus pada kulit

-Individu yang kelihatan lebih berusia dari usia sebenar

-Payudara kendur dan punggung leper, tidak anjal

-Individu yang mempunyai masalah sakit belakang dan sendi

-Kulit mudah merekah dan pecah.

Nak tahu lebih lanjut tentang Shaklee boleh hubungi 019-6998825

Friday, 19 May 2017

MENGHILANGKAN GATAL-GATAL DIKULIT KEPALA.

Dahulu sering bertukar syampu sebab nak cari yang sesuai tapi semenjak berjumpa dengan Set Prosante terus tak berpaling lagi.

Hanya letak sedikit ditapak tangan dah berbuih kerana  kepekatannya ternyata tiptop.

Buih pun banyak dan mudah dicuci tanpa memerlukan bilasan berkali-berkali.

Jika dahulu bila guna syampu brand lain pasti gatal-gatal dan kini tiada lagi.

📲 019-6998825

#JJSJ
#kamidutashaklee
#vEminent

CARA MENGHILANGKAN PANAS DIMUKA SELEPAS TERKENA CILI

Aduh pedihnya muka lepas potong cili api lupa nak cuci muka😭😭😭😭😭

Alhamdullilah ada Losyen Herblend terus cepat-cepat sapu kat tempat yang pedih dan tak sampai seminit  dah hilang.

Best pulak rasa bila dah sapu kat muka sebab terasa lembap jer kulit muka Kak Manis

Ini semua gara-gara buat mangga assamboi dengan member office..😂😂😂

#JJSJ
#vEminent
#shakleepuchong

Wednesday, 3 May 2017

ATASI MASALAH TULANG BELAKANG DENGAN VIVIK

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hari ini Kak Manis tiba-tiba nak cerita tentang minuman kegemaran Kak Manis setiap hari iaitu  Vivik.Semenjak mengamalkannya memang ketara perubahan kesihatan berbeza dahulu yang sering sakit-sakit badan terutama pinggang.Kadang-kadang menangis bila nak bangun dan siap minta anak tolong tarik.huhuhu.

Alhamdullilah semenjak amalkan Vivik badan semakin sihat dan cergas .Abah dan Mak pun amalkan Vivik maklumlah dah tua lagi macam-macam masalah datang specially sakit tulang belakang.Opppsss orang muda jangan nak eksyen sangat ingat sentiasa Sihat sebab zaman sekarang orang muda pun boleh kena macam-macam penyakit.  

Vivik ni  tapi memang betul-betul membantu  jika kita sendiri yakin dan selebihnya kita Berdoa.

Antara KELEBIHAN VIVIK:-

• Diabetes
• Kolestrol tinggi
• Penyakit Kardiovaskular (Jantung)
• Tekanan Darah Tinggi
• Alzheimer atau nyanyuk
• Arthritis, Osteoporosis, Masalah sendi dan tulang
• Gout
• Letih
• Metabolisme badan RENDAH (antara sebab sukar turun berat badan)
• Masalah kulit dan bintik penuaan (kedut)
• Kanser dan tumor
• Katarak dan masalah mata
• Masalah saraf
• Lemah imun tahan daya badan - lambat sembuh
• SLE

Anda hanya perlukan 1 SUDU TEH VIVIX sahaja sehari. Mudah sahaja kan.
Hari ini nak sharing testimoni customer yang ambik Vivik untuk masalah tulang belakang juga.
Selepas konsisten dah mula menunjukkan perubahan pada dirinya.


Follow FBRahasimah Sufar untuk mengetahui pelbagai tips kesihatan yang ohsem.

Whatsapp 019-6998825 untuk order Vivik

Daftar keahlian Shaklee di "Join Now" sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%




Saturday, 29 April 2017

MENAMBAH TENAGA UNTUK SEISI KELUARGA

Hari ni adik babam kena tolong mama sapu sampah kat luar rumah bersama-sama yang lain.Kami telah membahagi tugas masing-masing iaitu Along sapu dalam rumah ,yang lelaki mencabut rumput dan adik mengais sampah luar rumah.

Mama pun menolong kami kat luar dan siap bancuhkan Performance Drink campur Cinch Tea untuk memberikan kami semua tenaga.Peluh tak usah nak cakap umpama mandi kami semua pagi ni berlawan pula dengan terik matahari.😅😅😅

Selain memberi Tenaga ada banyak lagi Fungsi Cinch Energy Tea Mix ini :

1. MATCHA GREEN TEA
- antioksida yang sangat tinggi
- energy booster
- metabolisme booster
- bakar kalori sebanyak 4 x ganda.

2. TAURINA
- menggalakkan metabolisme
- lebih bertenaga
- larutkan lemak
- membantu menghasilkan otot tanpa lemak.

3. WHITE TEA
- membakar lemak
- lemak berlebihan
- menghalang penghasilan sel lemak yang tak perlu
- meningkatkan metabolisme.

4. ROOIBOS RED TEA
- melarutkan lemak
- meningkatkan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak
- agen detox yang kuat.

Kami telah lama amalkannya dan anda bila lagi ingin mencuba seperti kami.Alhamdullilah banyak perubahan selepas kami konsisten minum.

•  Anti-mikrob
•  Imunostimulan
• Anticarcinogenic
•  Anti-inflammatory
•  Perlindungan terhadap penyakit jantung
•  Anti oksidan – perlindungan dari kanser
•  Mengubati leukaemia (laporan dari Mayo clinic)
•  Mengawal kerosakan DNA
•  Menurunkan paras kalori dan kolesterol
•  Detoxifiers
•  Stimulator tenaga dan kehilangan lemak

Kami nak Sihat dan Kuat💪💪💪💪

Sunday, 23 April 2017

TOWING CARRIER K&K AUTO SERVICES

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua.

Disini saya ingin menceritakan serba sedikit latar belakang K&K AUTO SERVICES.

Kami telah beroperasi hampir 10 tahun dan sebelum ini menggunakan nama K&K AUTO GARAGE SDN. BHD.

Kami mempunyai 2 biji Towing  dan 2 biji Carrier yang dibawa oleh pemandu yang banyak pengalaman dalam bidang ini.

Team kami juga banyak menarik kereta outstation terutama kereta-kereta baru keluar dari kilang iaitu Ford,Mazda dan NazaRia.Kami juga bertuah kerana SPAD (Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat) memilih kami untuk menarik kereta sekiranya perlu.

Selain dari menarik kereta kami juga ada menyediakan Perkhidmatan Claim Insurance untuk Kereta-kereta Accident.

Sekiranya berminat untuk menggunakan perkhidmatan Towing  dan Carrier kami boleh terus berhubungi 

Jamal Wok
📱012-3729099
📞012-3729099
📞012-3729099

✉shima_jamal77@yahoo.com.my

✔Facebook : knk jamal wok