LUAHAN HATI SEORANG ISTERI DI HARI KELAHIRAN…18.7.2014

Assalamualaikum/salam sejahtera..

Hari ini merupakan hari ulangtahun kelahiran aku yang ke??…pertama sekali saya nak ucapkan pada Suami tercinta diatas ucapan dan hadiah yang diberikan.saya betul-betul tak sangka suami saya meraikan dengan memasang bunga api..harga tak usah cakaplah..lebih kurang double harga kek,,hehehe,
terasa seperti dihargai dan saya amat bererti buat dia…setiap percikan bunga api terasa seperti kemenangan buat aku dlm ertikata MERDEKA…

Alhamdullilah sepanjang July 2014, kami juga menyambut ulangtahun perkawinan yang ke 15 TAHUN pada 3.7.1999 disebabkan jatuh pada bulan Ramadhan , kami hanya menyambut berbuka puasa di Spicy Crab sahaja dan aku tak perlu ambil cuti….
Present????of course lah SPECIAL…tak nak cakap takut nanti orang salah tafsir saya nak menunjuk2 pulak..biarlah hanya orang yang terdekat jer tahu…

Sepanjang malam aku dan suami tak tidur kerana kami berbual2 tentang masa silam dan merancang untuk yang akan datang…kami hanya mampu merancang dan ALLAH saja yang menentukan…

Saya masih menantikan surprise dari suami pada malam ni…hahaha
tapi bukan nak tambah baby tau..hehehe

OKlah sampai sini jer saya share kat you all, jika ada something special saya sharing kat blog ye…bye

you all nak tahu photo kat atas ialah tempat kami honeymoon 15 tahun yang lepas…tak sangka inilah surprise yang dibuat oleh suami saya setelah berbagai dugaan yang kami tempuhi..memang terasa seronok dan sedih sebab boleh bertahan sehingga sekarang…lama kan 15 tahun ?????semoga kami akan kekal hingga keakhir hayat kami ……

LOTION TERBAIK SHAKLEE

LOTION TERBAIK SHAKLEE

Saya gelar kan losyen ini LOSYEN AJAIB kerana boleh nampak kesan seawal 2 ari..sapu di tumit kaki 1 malam esok pg rase mcm xpercaya..rekahan kasar tiada lagi.. Cube juga dimuka..untuk hilangkan kesan jerawat.. Alhamdulillah.. Tiada kesan yg… tinggal.. Boleh juga digunakan pada bayi untuk hilangkan ruam..Bile pakai terase beragin, tidak panas dan paling penting semula jadi…

SAPAE NAK???? STOK TERHAD
#SayaPengedarSahShaklee
#SID1135567
PM: https://www.facebook.com/shima.jamal

shimajamal180777.blogspot.com

TIPS UNTUK MENAMBAH BERAT BADAN

Set untuk tambah berat badan..

Berminat boleh terus order :
STEP 2 
Walk in ke mana2 branch shaklee seluruh Malaysia dgn mengguna kan SID 1135567 bg mendapatkn harga ahli saya sendiri. Jimat postage!
STEP 3
Shoping online dengan hanya clicks dan besok Vitamin sampai depan pintu.
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=fa28c122f092eabc3626a168bab8fb18
✆ SMS | WhatsApp : 019-6998825(shima)

‪#‎PengedarShakleePuchong‬

VIVIK MEMANG TERBAIK

JEMPUT BACA KEBAIKAN VIVIX
Apakah itu VIVIX?
Vivix telah terbukti menyelesaikan masalah penyakit2 serius, antaranya :
• Diabetes…
• Kolestrol tinggi
• Penyakit Kardiovaskular (Jantung)
• Tekanan Darah Tinggi• Alzheimer atau nyanyuk
• Arthritis, Osteoporosis, Masalah sendi dan tulang
• Gout
• Letih
• Metabolisme badan RENDAH (antara sebab sukar turun berat badan)
• Masalah kulit dan bintik penuaan (kedut)
• Kanser dan tumor
• Katarak dan masalah mata
• Masalah saraf
• Lemah imun tahan daya badan – lambat sembuh
VIVIX merupakan produk terbaru Shaklee yang baru sampai ke Malaysia tahun lepas. Vivix™ adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.Vivix bertindak dalam 4 cara:
1. Mempertahankan sel (cell defense)
2. Memberi tenaga kepada sel (cell energy)
3. Memperbaiki sel (cell repair)
4. Meningkatkan prestasi sel (cell performance)
Vivix membantu mengembalikan keremajaan.
10 KEBAIKAN VIVIX!
1) Menggalak penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan
2) Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
3) Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
4) Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
5) Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
6) Mengurangkan insiden bg penyakit nyanyuk
7) Membantu dlm proses penurunan berat badan
8) Menyokong kesihatan mata
9) Meningkatkan kesihatan imum badan
10) Menggalakan kesihatan keseluruhan
———————————————————————————————————-

STEP 2 
Walk in ke mana2 branch shaklee seluruh Malaysia dgn mengguna kan SID 1135567 bg mendapatkn harga ahli saya sendiri. Jimat postage!
STEP 3
Shoping online dengan hanya clicks dan besok Vitamin sampai depan pintu.
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=191391488d9d0584e57c8d35c3aa773c
✆ SMS | WhatsApp : 019-6998825 (SHIMA)

TIPS PENJAGAAN MATA

TIPS PENJAGAAN MATA

Adik Hakim….DUTA CAROTOMAX….Dah XPERLUKAN SPEC lagi…..

BERMINAT??pm saya ….Free Consultation….
SMS/CALL/WA:019-6998825 (Shima)

Alhamdulillahhh….dah tak payah pakai spek ye Azwa Zaki.

Cartomax si cilik merah biji saga yang superb !!!

Bukan shj bagus utk MATA RABUN, ia juga penting utk

→mengatasi KATARAKS, GLAUKOMA
→mengurangkn risiko KANSER PARU-PARU, PAYUDARA, SERVIKS
→bersifat ANTIOKSISDA

SEBOTOL MENGANDUNGI 30BIJI KAPSUL.

Berminat HUBUNGI : 019-6998825 (SHIMA)

ATAU
terus Shopping Online, cuma perlu CLick dan barang sampai dirumah sahaja..MUDAH KAN???

TIPS UNTUK WATER FILTER

Tips memilih penapis air (water filter) yang jimat,berbaloi dan selamat…
Memang diakui, penapis air yang ada di pasaran sangat banyak, hinggakan tidak diketahui jenamanya, asal – usulnya dengan pelbagai tawaran harga. Namun, ia masih penapis air. Saya menggunakan jag penapis air Shaklee sahaja. Penapis air Murah berbanding penapis air yang pernah saya pakai sebelum ini dan sesuai dengan gaya hidup saya yang ringkas dan banyak berjalan.

Ianya sangat mudah kerana ia hanya perlu diganti 1 sahaja penapis setiap 4 bulan sekali jika saya menggunakannya dengan kerap. 

Saya hadiahkan juga kepada ibu mertua kerana sesuai dengan kudratnya dan boleh dibawa ke bilik tidur. 

Berbalik kepada fungsi penapis air yang kita beli dan pilih, kita seharusnya faham apa sepatutnya bahan yang perlu ditapis oleh penapis tersebut. Kadangkala, penapis air yang ada di pasaran menapis sehingga tiada langsung zat mineral di dalam air yang telah tertapis tersebut. Sedangkan, air sangat mustahak untuk sistem tubuh. Jadi, kalau semua zat mineral sudah tiada, air tersebut hanya berfungsi sebagai penghilang dahaga sahaja. Sedangkan fungsinya sebagai bendalir tubuh terbantut. Betapa rakyat Malaysia ini sangat peka dengan kesihatan. Maklumlah, air merupakan medium utama merebaknya penyakit berjangkit. Namun, air juga merupakan medium merawat penyakit. 

Hinggakan terdapat juga penapis air yang berskala besar diletakkan di luar rumah. Jika rumah yang mempunyai tangki air, penapis air seperti itu sangat merbahaya. Ia menjadikan tangki air anda time bomb.Ini kerana, air yang telah ditapis dan tidak berklorin, menyebabkan bakteria atau virus berkembang biak tanpa kawalan. Bayangkan tangki rumah anda terdedah dengan bahaya bakteria daripada tikus atau beburung. 

Terdapat penyakit bawaan tikus seperti kencing tikus di mana mediumnya ialah air dan virus H1N1 daripada burung. Justeru, cukuplah sekadar penapis air berskala kecil yang diletakkan di pili dapur. Pastikan juga, apabila siap ditapis, air tersebut tidak disimpan melebihi 24 jam dikuatiri tidak selamat untuk digunakan. 

Seharusnya, anda perlu faham sifat klorin. Ia bersifat meruap. Jumlah klorin yang dimasukkan ke dalam air yang dirawat adalah mencukupi dan sesuai untuk kegunaan isi rumah. Jika anda tidak mempunyai penapis air, cukup sekadar didihkan air dan guna air tersebut. Sudah pasti, klorin akan meruap akibat proses peningkatan haba ketika proses memasak air. Penggunaan penapis air, memerlukan kaedah pembersihan yang berjadual. Itu sebab saya hanya menggunakan penapis air Shaklee sahaja kerana, ia mobile, mudah diurus dan kurang penyelenggaraan

Kelebihan Jag Penapis Air Shaklee:

1)ringan dan mudahalih
2)mudah penyelenggaraan
3)terdapat meter limit untuk penyelenggaraan
4)penapis yg boleh ditukar dengan amat mudah
5)rasa air yg bersih dan sedap

Key point : 
1. Jangan gunakan penapis air berskala besar di luar rumah , jika rumah anda menggunakan tangki air. 

2. Fahami tugas dan fungsi penapis air yang anda pilih. 

3. Minum air yang telah ditapis dalam tempoh 24 jam bagi memenuhi jaminan kebersihan air. 

4. Selalu menyelenggara penapis air di rumah. Jangan biarkan ia tanpa sebarang penyelenggaraan. 

5. Jika anda sibuk dan tidak mempunyai masa untuk menyelenggara, pilih penapis air yang mudah diselenggara atau pakai buang. 

6.Buat jadual pembersihan penapis air. Semoga apa yang dikongsikan bermanfaat untuk semua.

Anda sudah faham kenapa anda perlukan Penapis air berskala kecil??

BERMINAT??

CALL/SMS/W.SAPP: 019-6998825 (SHIMA)

ATAU

BOLEH TERUS SHOPPING ONLINE, HANYA CLICK DAN BARANG SAMPAI DEPAN PINTU..

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=7278d0d386dcc62e9c1bd86449fd41de

RAWATAN UNTUK PENYAKIT TIROID

PENYAKIT TIROID

Simptom dan Suplemen Shaklee Untuk Rawatan
Penyakit Tiroid Terbahagi kepada dua jenis:-
1) Hypertiroidisme/Tirotosikosis (terlebih hormon tiroid)
2) Hipotiroidisme (kekurangan hormon tiroid)

Antara Tanda-tanda org yang menghidapi Tiroid jenis
“Hipertiroidisme”:-
📌Bengkak di leher
📌Cirit Birit
📌Degupan Jantung bertambah, sentiasa berdebar2
📌Gementar dan gelisah, terketar2
📌Haid tdk teratur, kurang atau tidak datang
📌Kesuburan turun
📌Penumpuan kurang
📌Mata menjadi besar (bulging)
📌Angin yang tidak menentu
📌Kejang Otot
📌
📌Pengeluaran peluh yang banyak
📌Suhu badan naik, tak tahan panas
📌Rambut tidak kuat
📌Sukar bernafas
📌Sukar tidur
📌Tekanan darah naik
📌Turun berat badan walau selera naik
📌Lemah
Antara Tanda-tanda org yang menghidapi Tiroid jenis “Hipotiroidism”:-

📌Kesukaran untuk menurunkan berat badan. Walau melakukan berbagai jenis senaman,
📌Penambahan berat badan. Walaupun anda melakukan senaman dan berdiet.
📌Kemurungan atau kegelisahan
📌Cepat berasa letih
📌Faktor Genetik
📌Masalah haid yang banyak dan kerap sakit ketika period
📌Masalah sembelit yang teruk
📌Masalah rambut menjadi kasar dan kering serta mudah putus.
📌Kulit menjadi kasar dan berkuping
📌Sakit otot dan sendi.
📌Masalah capal dan tendonitis.
Siapakah yang berisiko mendapat Tiroid

✔Perempuan
✔Mempunyai sejarah keluarga (Genetik)
✔Mengidap sakit pituitari atau endokrin yang lain
✔Usia lebih dari 60 tahun. Boleh juga berlaku pada org yang lebih muda lewat 30-an
✔Orang yang kuat merokok.
Jika anda ibu menyusu & mempunyai masalah tiroid samada hypertiroid atau hypotiroid, anda perlu mengambil tahu dan mengambil kisah suplemen mana yang boleh dan tidak boleh anda ambil kerana pengambilan sesetengah suplemen boleh memburukkan lagi tahap kesihatan anda
Suplemen Shaklee berikut boleh diambil tidak kira sama ada anda mempunya hyper atau hypo tiroid.
✅B complex
Vitamin C (500mg atau 100mg)
✅Vitamin E
✅Ostematrix (kalsium magnesium)
✅zinc
Bagi anda yg mempunyai hyper tiroid
✔Boleh ambil ESP – Soy
❌Tidak boleh ambil vitalea with
❌Tidak boleh ambil alfalfa complex
Bagi anda yg mempunyai hypo tiroid
✔Boleh ambil Vitalea with iron
✔Boleh ambil alfalfa complex
❌Tidak boleh ambil ESP – Soy Protein Isolate powder
BERMINAT UNTUK DAPATKAN SUPPLEMENT SHAKLEE??
CALL/SMS/W.SAPP: 019-6998825 (SHIMA)
shimajamal180777.blogspot.com

 

KEHEBATAN VIVIK SHAKLEE

KEHEBATAN VIVIK SHAKLEE

Dulu beliau bekas pembaca berita NTV , sekarang bergelar MASTER di Shaklee , MASTER Law Chu Hian Gambar kiri pada 8 tahun lepas dan kanan yang terkini .. . Beliau dulu penghidap kanser dan lihat lah sekarang ..Beliau minum tonik ajaib Shaklee ia…itu Vivix .Vivix , satu-satunya tonic yang dapat membaik pulih sehingga ke DNA manusia..Alhamdulillah manusia hanya berusaha Allah jua yang menentukan.Pesakit KANSER , Vivix ini ikthiar untuk anda ..

Antara kelebihan Vivix :◆Menggalakkan penuaan yg sihat
– awet muda dan anti-penuaan
◆Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
◆Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
◆Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
◆Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
Mengurangkan insiden bg penyakit nyanyuk
◆Membantu dlm proses penurunan berat badan
◆Menyokong kesihatan mata
◆Meningkatkan kesihatan imun badan
◆Menggalakan kesihatan keseluruhan..

Vivix telah terbukti mengawal masalah penyakit2 serius, antaranya :
• Diabetes
• Kolestrol tinggi
• Penyakit Kardiovaskular (Jantung)
• Tekanan Darah Tinggi
• Alzheimer atau nyanyuk
• Arthritis, Osteoporosis, Masalah sendi dan tulang
• Gout
• Letih
• Metabolisme badan RENDAH (antara sebab sukar turun berat badan)
• Masalah kulit dan bintik penuaan (kedut)
• Kanser dan tumor
• Katarak dan masalah mata
• Masalah saraf
• Lemah imun tahan daya badan – lambat sembuh
• SLE

Di Shaklee, satu produk yang berjaya mencetuskan revolusi terbaru iaitu anti penuaan selular VIVIX adalah jawapan untuk masalah-masalah di atas…

Anda hanya perlukan 1 SUDU TEH VIVIX sahaja sehari. Mudah sahaja kan.

Ramai Jatuh Cinta dengan Kehebatan dan Kebaikan Vivix Shaklee
Vivix memang berbaloi-baloi.
———————————————————————————————————-
STEP 1:-
CALL/SMS/W.SAPP: 019-6998825 (SHIMA)
https://www.facebook.com/pages/SHIMA-sid-1135567
http://shimajamal180777.blogspot.com

STEP 2 
Walk in ke mana2 branch shaklee seluruh Malaysia dgn mengguna kan SID 1135567 bg mendapatkn harga ahli saya sendiri. Jimat postage!

STEP 3
Shoping online dengan hanya clicks dan besok Vitamin sampai depan pintu.
https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=191391488d9d0584e57c8d35c3aa773c

✆ SMS | WhatsApp : 019-6998825 (shima)

#PengedarShakleePuchong