Month: October 2014

Al-Kisahnya Bermula????

Assalamualaikum dan selamat petang semua.. Petang ni tiba-tiba teringin nak update blog tentang bermulanya saya dengan Shaklee dari bulan May 2014. Terlalu baru saya dalam bisness ni tapi alhamdulliah setiap bulan saya mendapat kepuasan kerana tubuh badan saya dan family sentiasa sihat&cergas.Pada mulanya saya tak terfikir nak joint pun tetapi minat itu datang apabila melihat ramai …

TIPS UNTUK ANAK PINTAR

Anak-anak sering demam? Dah bagi makan ubat demam, dah tukar-tukar klinik pun asyik demam je. Meh check apa yang tak kena dengan anak kita. Sebenarnya anak-anak yang sering demam, selesema dan batuk berulang-ulang kali datang disebabkan tahap sistem imunnya yang rendah. Tambah anak-anak yang duduk kat nursery, sekolah ataupun yang selalu dikelilingi orang ramai. Memang mudah …

MERAWAT PENYAKIT PSORIASIS

Penyakit Psoriasis merupakan sejenis penyakit  Kulit yang tidak normal , boleh diubati dan cuma berbeza pengambilan Vitamin sahaja. Jika mahu tips – tips ,sila baca dengan terperinci ye… . APA YG PENTING??KONSISTEN DAN DISIPLIN!! – See more at: http://shimajamal.blogspot.com Definasi Psoriasis adalah keadaan kulit yang tidak normal dimana kulit penghidap menebal lebih cepat dari kulit yang …

MERAWAT PSORIASIS DENGAN VITAMIN SHAKLEE

Mari kita Ubati segera penyakit  ini dgn shaklee…. Pastikan pengambilan Vitamin dengan  DISIPLIN..sebab bila kita makan ubat dia akan beri penyembuhan yg bersifat sementara….tapi with supplement shaklee dia menyembuh dari dalam dan menghasilkan sel-sel kulit baru yg lebih elok…. PALING PENTING KONSISTEN DAN DISIPLIN!! DefinasiPsoriasis adalah keadaan kulit yang tidak normal dimana kulit penghidap menebal lebih …

TIPS UNTUK MENCAIRKAN LEMAK

Mari kita lihat bagaimana Omega Guard shaklee dapat membantu mencairkan lemak dalam badan kita…Pengambilan yg banyak dan kerap dapat menghasilkan enzim leptin yang semakin berkurangan dalam badan kita mengikut faktor usia yang semakin meningkat.enzim leptin amat diperlukan badan untuk meningkatkan metabolisme badan dan menjadikan proses kitaran badan kita sempurna.jadi tiada istilah,berat badan meningkat sebab faktor usia…no…no…no…sebenarnya …

ESP TERBAIK

Bulan ni pasti semua akan perkatakan tentang ESP kan????Jom baca sikit info dibawah ni ye…..Apa itu ESP?-Protein soya yang berkualiti tinggi. Didatangkan dalam canister dan berbentuk serbuk. Tiada trial pack. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. ESP baik dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein …