BERTENAGA DENGAN VITAMIN VITALEA

Vitalea Shaklee

Vitalea dari Shaklee Corporation merupakan Salah satu hasil penelitian terbaik yang diformulasikan secara khusus untuk memberikan Anda 28 vitamin dan mineral penting yang dibutuhkan oleh orang dewasa. Vitalea sendiri merupakan vitamin alami yang tidak memakai pewarna, perasa, maupun pengawet tambahan lainnya.
Para Pakar kesehatan menyarankan agar semua orang dewasa mengambil makanan tambahan harian dalam rangka mendukung kesehatan secara menyeluruh. Namun, konsumsi makanan tambahan biasa menyebabkan tubuh mendapat nutrisi yang tidak seimbang. Vitalea Shaklee tidak saja merupakan formulasi premium yang didukung oleh tujuh studi klinis, tetapi juga menggabungkan ramuan-ramuan terbaik dan kualitas yang luar biasa.
Uji klinis telah membuktikan dengan konsumsi VitaLea Shaklee selama setahun bisa mengurangi risiko jatuh sakit sebanyak 65%. VitaLea telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Serikat sebagaiTHE BEST MULTI-VITAMIN di dalam Public Interest pada tahun 2000.

Manfaat Utama Vitalea Shaklee

  • gambar vitalea shakleePenambahan Energi Langsung – pemberi energi, kebugaran tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran maupun kerja seharian
  • Pelengkap Nutrisi – Kekurangan berbagai vitamin dan mineral penting akibat praktek diet yang tidak seimbang, terutama mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian) dan anaemia.
  • Kemampuan Sistem Produktif – Penting bagi anak-anak dan remaja yang sedang tumbuh.
  • Metabolisme – Sangat membantu dalam stimulasi metabolisme dan memperlambat proses penuaan
  • Elemen Penting Pada Sel Tubuh – Menyediakan dasar nutrisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pertumbuhan, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku, dan hormon. serta menjaga kesehatan tirod.
  • Melindungi organ – melindungi ginjal, jantung dan hati.

Manfaat Nutrisi Pada Vitalea

  • Vitamin B1 : Mengubah makanan menjadi energi, perkasa memori, kecerdasan mental, membangun dan merangsang peredaran darah, membantu pertumbuhan, masalah keresahan, mabuk laut / darat, mengurangi tanda herpes zoster
  • Vitamin B2 : Merubah makanan menjadi energi, anemia, kelelahan mata, katarak, infeksi lidah dan mulut, kekakuan
  • Vitamin B3 : mengubah makanan menjadi energi, menghasilkan hormon, merangsang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, diare, migrain, ulser, nafas berbau, baik untuk perut dan usus
  • Vitamin B6 : Meningkatkan metabolisme protein, baiki otot, senggugut, penenang, hindari muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekakuan, kekakuan, kebas, anemia
  • Vitamin B12 : Membantu pertumbuhan janin, dan anak-anak, bantu selera makan, respon saraf, baik utk kecerdasan otak, kekuatan fisik, memori, fokus, kemampuan seksual dan mencegah anemia, kelelahan, keresahan, diabetes, rabun
  • Biotin : membantu B-kompleks berfungsi lebih efektif, cegah rabun, rambut beruban dan rontok, diabestis, berisi otot, ekzema dan peradangan kulit
  • Vitamin B5 : Meredakan tekanan, efek penenang, melawan alergi, sembelit, kelelahan atritis, meredakan efek samping akibat antibiotik, mencegah infeksi, percepat sembuhan luka
  • Kalsium : Menguatkan tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mempertahankan tingkat detak jantung normal, mencegah osteoperosis / penyakit tulang lembut
  • Fosfor : Meningkatkan kepadatan tulang, diabetes, batu karang, mencegah pengeroposan tulang, membantu pertumbuhan, meredakan sakit akibat atritis, anoreksia
  • Yodium : Sangat baik untuk tirod, membantu pertumbuhan janin, tingkatkan tingkat IQ anak, membangun ligamen / otot dan kesinambungan jaringan, kekuatan fisik, mengontrol berat badan
  • Zat besi : Membentuk hemaglobin, redakan sakit PMS (senggugut), membantu pertumbuhan, melawan penyakit, menghindari kelelahan, anemia
  • Magnesium : Kesehatan tulang, gigi, mengistirahatkan otot dan sistem saraf, sifat penenang alami, mencegah tekanan, diabetes, sakit jantung, batu ginjal, sakit ginjal, hati dan masalah pencernaan
  • Copper : Membantu mengubah zat besi pada hemoglobin, kesehatan rambut, edema, penyakit terkait tulang, masalah kebengkakan
  • Seng : Menguatkan sistem imun, percepat sembuhan luka, kemampuan seksual pria, mencegah masalah prostat, baik utk indera rasa dan bau, ketajaman pikiran

Order Vitalea Shaklee

019-6998825 (Shima)

VITAMIN C TERBAIK UNTUK KULIT

Apa keistimewaan VITA C PLUS SHAKLEE yang menjadi rebutan dan kegilaan ramai ??
Berkesan mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu, berseri.
Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik2 hitam, memudarkan jeragat dan lingkaran gelap di bawah mata.
Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi yang sihat dan gigi.
Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran.
Melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti.
Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis.
Banyak lagi kelebihan VITA C PLUS SHAKLEE ni tau. No wonder setiap hari pasti ada yang order . Jom dapatkan VITA C PLUS ANDA SEGERA DENGAN HARGA TERSANGAT MENARIK !!
Ada yang nak order atau tanya soalan, PM inbox ye…
Ataupun uolls boleh SMS / WhatsApp =
✿ Taip ORDER ke 019-6998825
✿ Taip ORDER ke 019-6998825
✿ Taip ORDER ke 019-6998825
* Admin reply PANTAS !
OFFLINE ONLINE SALE !!!
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
UNTUK PEMBELIAN, sila :
➽ SMS / Whatsapp : ke 019-6998825
➽ INBOX Admin
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦

Vitamin E Shaklee Dengan Formula Baru – Ekstrak Biji Anggur

Vitamin E Shaklee Dengan Formula Baru – Ekstrak Biji Anggur

Bagi mereka yang mementingkan kecantikan luaran & dalaman, semestinya pengambilan Vitamin E Tidak akan diabaikan dan tidak hairan kalau dikatakan bahawa Vitamin E merupakan vitamin wajib yang perlu diambil. Semestinya Vitamin E semulajadi & berkualiti adalah pilihan yang terbaik berbanding Vitamin E sintetik.

Vitamin semulajadi lebih mudah diserap oleh tubuh badan berbanding vitamin dari sumber kimia atau tiruan. Ini penting kerana penyerapan yang tidak sempurna boleh menyebabkan toksik lalu akan menyebabkan wujudnya abnormal sel/kanser pada tubuh kita dalam jangka masa panjang.

Dengan berdasarkan kepentingan itu, Shaklee sentiasa menjalankan ujian & kajian untuk memastikan setiap produk keluarannya sentiasa diperbaiki & memberikan kebaikan yang optimum kepada pengamalnya. Terbaru Shaklee telah mengeluarkan Vitamin E dengan formula terbarunya, Vita-E complex with grape seed extract.



KENAPA VITAMIN E DARI SHAKLEE??
————————————————————


Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate selain lengkap dengan Selenium.
Vitamin E sahaja tidak sempurna tanpa selenium. Pengambilan vitamin E perlulah lengkap dengan selenium untuk mendapat kesan pengambilan yang optimum manakala tanpa selenium ia boleh bertindak sebagai toksik dalam jangka panjang kerana ia tidak dapat melaksanakan fungsinya dengan baik.

Sekiranya anda pengamal vitamin E selain jenama Shaklee, pastikan juga anda membeli vitamin selenium supaya vitamin E anda dapat berfungsi dengan lebih baik.
Sama seperti Vitamin A, kita tidak boleh mengambil Vitamin A berlebihan kerana ia boleh mengakibatkan toksik kepada badan melainkan kita mengambil vitamin Pro- Vitamin A seperti Beta Carotene yang mana ia hanya akan ditukar kepada vitamin A bila diperlukan saja.

Makanlah vitamin E bersumber semulajadi dan ini boleh dilihat pada label botol vitamin anda sama ada ia ‘d’ atau ‘l’.Bagi yang bertulis pada label dengan ‘d’ ini bermakna ia adalah sumber asli. Manakala ‘l’ adalah sumber tiruan atau sumber kimia. Mengapa perlu memilih sumber asli? Supaya lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber tiruan atau sumber kimia kerana jika tidak dapat diserap oleh badan , ini akan menyebabkan toksik kemudan hari dan penyebab kepada wujudnya abnormal sel dalam badan.

Mungkin anda merasakan vitamin E Shaklee mahal berbanding vitamin E di luar sana [ dalam pasaran] tetapi kita perlu tahu nilai yang kita bayar. Vitamin E Shaklee adalah bersumberkan asli dan lengkap dengan selenium.


KEBAIKAN VITAMIN E
———————————–

1. Salah satu antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular.

2. Ia memperbaiki peredaran darah, yang mana perlu untuk memperbaiki tisu, dan sangat berguna dalam rawatan “premenstrual syndrome” dan penyakit fibrocystic buah dada.

3. Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan.

4. Mengurangkan parut yang diakibatkan oleh sesetengah kecederaan.

5. Mengurangkan tekanan darah.

6. Membantu dalam pencegahan penyakit katarak.

7. Meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan.

8. Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki.

9. Ia juga mengekalkan kesihatan saraf dan otot dan di masa yang sama menguatkan dinding kapilari.

10. Vitamin E menggalakkan kulit dan rambut menjadi sihat.

11. Membantu mencegah anemia dan “retrolental fibroplasia”, sejenis gejala mata yang boleh menjangkiti bayi pramatang.

Satu kajian yang dijalankan oleh National Cancer Institute pada tahun 1998 mendapati bahawa pengambilan vitamin E dalam jangka masa panjang dapat mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok. Lain-lain kajian megesyorkan bahawa vitamin ini dapat memperlahankan perkembangan penyakit Alzheimer. Sepanjang ini diketahui bahawa vitamin E telah menunjukkan kesan pencegahan kepada lebih kurang 80 jenis penyakit.



SUMBER VITAMIN E
———————————

Vitamin E is didapati daripada sumber makanan berikut: 
<3 minyak sayuran
<3 sayuran berdaun hijau gelap
<3 kacang,biji-bijian , dan semua bijirin. 

Vitamin E juga boleh didapati daripada 
<3 beras perang,
<3 makanan daripada jagung
<3 telur
<3 rumpai laut
<3 hati yang dikeringkan
<3 susu
<3 oat
<3 daging organ
<3 kacang soya
<3 ubi kentang, selada air, dan gandum.


KEKURANGAN VITAMIN E
—————————————–


Kekurangan vitamin E boleh menyebabkan :
-Mudah radang dan odema ( pengumpulan air dalam tisu), pada bayi.
-Penuaan kulit sebelum masa.
-Rambut gugur
-Anemia.

DAN TAHUKAH ANDA 
Pengambilan vitamin E dikatakan membantu wajah kita kelihatan muda. Ini kerana vitamin E membantu melambatkan proses penuaan. Tapi ada byk vitamin E di pasaran.. nak beli yg mana satu? Ambillah vitamin E yang asli ,cuba cek labelnya pada botol – alpha tocopherol dan pastikan vitamin E itu beserta sekali …unsur selenium agar penyerapan berlaku dengan lebih baik. Apa hasilnya jika konsisten dgn Vitamin E yg berkualiti? Jika anda konsisten dalam 14 hari, akan lihat kedutan pada bawah mata atau tepi mata beransur hilang…. Selain bagus untuk kulit,jika anda konsisten mengamalkannya, ia bagus utk anti penuaan, bantu kawal kolestrol , merendahkan triglycerides, bagus untuk saraf, mengecilkan pori-pori pada wajah, jika diambil suami isteri mengeratkan keintiman, bantu atasi kulit kering, berkudis, dan banyak lagi sebenarnya.. dan tahukan anda ia dpt mencerahkan warna kawasan sekita aerola.. 

BERMINAT?? – 


call/whatsapp:019-6998825 (Shima)
http://shimajamal.blogspot.com
//www.facebook.com/shima.jamal

LECITHIN MAMPU PEMECAH LELEMAK’s ANDA DAN PENGUAT DAYA INGATAN ANDA

LECITHIN MAMPU PEMECAH LELEMAK’s ANDA DAN PENGUAT DAYA INGATAN ANDA


SET UNTUK KURUS & SIHAT

  • Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel-sel badan tanpa Lecithin yang mencukupi, membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan. Banyak faktor seperti bahan-banyak kimia dari persekitaran yg tercemar,bahan-bahan  metal, dadah, food additives, pesticides, etc .. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat-zat. Jadi dengan menambahkan pengambilan Lecithin sebagai pemakanan tambahan harian, pasti ianya keputusan yg bijak.
  • Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.
  • Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka  yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil Lecithin.
  • Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria. Di samping itu, struktur Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.
  • Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang, penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter (berkaitan short term memory). Lecithin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.
  • Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter di mana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia.
  • Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru-paru kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Dan sebab itulah ianya berguna bagi  mereka  yg ada alergi,hay fever, asma, bronkitis dan emphysema.
  • Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi sendi-sendi (joint) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang & sistem penghadaman.
  • Lecithin adalah zat utk kecantikan,  ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.
  • Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala-gejala menopause.
  • Lecithin bersama unsur-unsur lain digunakan utk membuat BILE . BILE ni fungsinya ialah mencairkan lemak. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat-zat seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan.

SMS/WHATSAPP/TELEGRAM: 019-6998825(SHIMA)

KECANTIKAN BERSAMA NUTRIWHITE SHAKLEE

Kalau budget lebih boleh angkat 1 set terus!!! Pasti Puashati dgn resultnyaaa…
Alangkan pakai Cleanser dia saja pun dah puas hati…

Kulit kusam pun hilang,

Bagus pakai terus sekali satu Set utk tutup Liang Pori yg besar,Kulit berlopak kesan Jerawat dan Jeragat ….
Set ni ada 7 jenis:
1)Gentle Deep Foaming Cleanser
2)Gentle Action Makeup Remover
3)soothing Radiance Whitening Softener (toner)
4)Spot Whitening Treatment
5)Daily defense Whitening Essence(day cream)
6)Ultimate Protection Whiteni g Lotion(Sunblock)
7)Overnight Renewal Whitening Cream
Harga pm nooo…dapat FREE MEMBERSHIP….
Sms/whatsup:019-6998825 (Shima)
Sms/whatsup:019-6998825 (Shima)

SAKIT LUTUT SERTA SENDI

Sakit Lutut, Sakit Sendi Makan Advance Joint Health Tablet AJHT

Assalammualaikum & Salam Kasih Sayang,
 Advance Joint Health Tablet AJHT adalah vitamin khusus untuk anda yang mengalami masalah sakit sendi atau vitamin ini juga sesuai buat anda yang ingin mengelakkan daripada sakit lutut dan sengal anggota badan. Boleh diambil oleh semua golongan dan bukan golongan tua sahaja. Orang muda juga boleh ambil vitamin ini.

 Apakah AJHT?
 ❥ Satu formulasi yang menggabungkan bahan-bahan yang amat berkesan, bagi menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. 

Siapakah yang memerlukan AJHT?
 ❥ Golongan dewasa (bukan sahaja warga emas) yang mencari satu produk semulajadi dalam mengekalkan kesihatan sendi mereka. Juga kepada golongan muda yang mengamalkan gaya hidup lasak dan aktif. 

Apakah ekstrak jagung? 
❥ Esktrak jagung secara semulajadinya kaya dengan glukosamina (gula amino dan merupakan blok utama bagi proteoglikan. Glukosamina ni, digunakan untuk membina tulang rawan (tulang lembut putih tu, macam selalu kita jumpa kt bahagian dada ayam), dan lender bagi melicinkan sendi. Juga, glukosamina mengandungi bahan yang dijumpai dalam tendon dan ligament. 

Apakah Boswellia?
 ❥ Merupakan gum resin dari pokok Boswellia Serrata. AKBA (asid 3-asetil-11-keto-beta-boswelik) yang merupakan bahan aktif utama Boswellia berfungsi sebagai anti-radang semulajadi.

 Kenapa Boswellia istimewa? 
❥ Kerana, ianya bukan sahaja mengandungi AKBA, malahan turut mengandungi unsur2 semulajadi lain dalam resin Boswellia yang berkait rapat dalam memberikan bioaktiviti yang lebih baik berbanding AKBA sahaja. 

Bolehkah ambil AJHT bersama Ostematrix?
❥ Boleh dan sangat baik juga jika turut digabungkan bersama Shaklee Collagen Powder dan Vivix. 

Bagaimanakah cara pengambilan AJHT? 
❥ Untuk hasil terbaik, ikut saranan 2 tablet sehari. 

Mengapa ia bebas kondroitin? 
❥ AJHT Shaklee tidak mengandungi sulfat kondroitin kerana ia tidak diserap dengan baik jika diambil secara oral (telan). Penyelidikan terbaru juga menunjukkan sulfat kondroitin boleh mengganggu penyerapan ekstrak jagung dan glukosamina yang lazimnya diserap dengan baik jika diambil berasingan. 

Mengapa AJHT mengandungi vitamin C? 
❥ AJHT menyumbang nilai harian 100% vitamin C, kerana ianya merupakan nutrient penting yang diperlukan bagi sintesis kolagen. Kolagen merupakan satu komponen tulang rawan dan tisu2 penghubung yang lain dalam tubuh. 

Mengapa AJHT mengandungi mineral surih zink, tembaga dan mangan? 
❥ AJHT menyumbang nilai harian 10% mineral surih zink, tembaga dan mangan yang merupakan factor sampingan bagi enzim2 yang membina kolagen dan glikosaminoglikan. 

Adakah AJHT berasaskan sayur-sayuran? 
❥ Ya. 

Sebotol mengandungi 60biji. 
Harga runcit adalah RM124. 
Jika anda berminat dan ingin dapatkan vitamin ini pada harga istimewa..
jom mendaftar sebagai ahli Shaklee. Anda boleh hubungi ila untuk dapatkan info lanjut. Harga istimewa dan penjimatan untuk anda! PM Shima sekarang juga.. 

Alhamdulillah..sejak mengenali AJHT, ini adalah vitamin wajib yang Shima bekalkan kepada ibu. Bila sakit lutut ibu kurang, Shima rasa sangat seronok. Alhamdulillah syukur..anda?

 Apa buah tangan anda untuk ibuayah setiap bulan? 

Jika anda ingin menikmati harga penjimatan potongan harga (diskaun) sehingga 20%, anda boleh mendaftar sebagai ahli Shaklee. Keahlian RM65 sahaja seumur hidup dan anda berpeluang menikmati lebih banyak keistimewaan lain selepas mendaftar sebagai ahli nanti. REBUT PELUANG UNTUK DAPATKAN KUALITI KESIHATAN YANG LEBIH BAIK DENGAN SHAKLEE! SEBARANG PERTANYAAN, 

BOLEH HUBUNGI :  SHIMA 019-6998825

 #SayaPengedarSahShaklee 
#SayaJualShaklee 
#Pos1Malaysia