Basic H Terbaik Shaklee

Ramai betul yang bertanyakan ..” Shima..Basic H tu apa??”

ok jom baca..

Basic H ni bagus untuk mengurangkan panas badan. Ibu2 juga boleh rendamkan tuala kecil dalam satu bekas air dan di tambahkan setitik Basic H untuk dilekapkan pada dahi, ketiak, celah kangkang dan mana2 pelipat baby untuk mengurangkan panas badan. Shima pula suka mandi dengan Basic H sebab nak hilangkan rasa2 gatal badan dan ruam2. (org tua pun ada ruam juga tau..hehee) Selain itu..Shima juga guna untuk cuci bilik air, lap tingkap, lap dinding dapur dan mop rumah. Mmg best!!serius!! cuba dulu baru tahu..mmg tak berminyak..lepas lap dinding yang berminyak tu..rendam tangan dengan Basic H, hilang kesan2 minyak dekat tangan .Abang siap cakap apa tau. “lepas ni kalau nak mop dapur guna Basic H dulu..baru mop dengan Serai Wangi..dapur tak berminyak langsung..sedap je kaki nak pijak” Beberapa kegunaan Basic H untuk kita.. 

Sebagai Bahan Pencuci 
BIL KEGUNAAN CARA 
1. Mencuci & membersih sayur-sayuran dan buah-buahan daripada racun & bahan kimia Isikan air ke dalam besen dan masukkan 5 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit

 2. Mencuci & membersih ikan, ayam & daging & makanan laut daripada bahan awet Isikan air ke dalam besen dan masukkan 2-3 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit 

3. Mencuci & membersih makanan basah spt. Mee kuning, kuehtiau dsbnya daripada bahan awet Isikan air ke dalam besen dan masukkan 2-3 titik basic-h. Biarkan selama 5 – 10 minit 

4. Mencuci & membersih tempat dan peralatan memasak (terutama yang berminyak) Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h dan gunakan untuk mencuci peralatan memasak 

5. Mencuci & membersih bilik air, tandas, tangki, sinki, cermin tingkap, rak buku, almari dsbnya Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h kemudian mopkan atau lapkan tempat yang hendak dibersihkankecuali bilik air dan tandas perlu diberus 

6. Mencuci badan, tangan dan kaki daripada daki kotoran, pijar lada, dakwat marker pen, minyak dsbnya Basahkan tangan dengan air kemudian tuangkan 2-3 titik kemudian digosok-gosok serta bilas

7. Mencuci & membersih lantai serta alat permainan Isikan air ke dalam baldi dan masukkan satu sudu teh basic-h kemudian cuci alat mainan dan dibilas manakala cucian lantai tidak perlu dibilas selepas lantai dimop kerana ia mudah kering dan tidak melicinkan lantai 

8. Menanggalkan gula-gula getah pada baju dsbnya Titikkan 5 titik di sebelah belakang baju yang terkena gula getah kemudian digosok-gosok hingga tertanggal 

9. Mengasah pisau Titikkan 4-5 titik pada pisau dan asah pisau seperti biasa sehingga tajam 

10. Membersih dakwat pen pada tangan, baju dsbnya Titikkan 4-5 titik di tempat terkena dakwat, digosok dan kemudian dibilas 

Ketika kecemasan 

BIL KEGUNAAN CARA


1. Menghapuskan kutu di atas kepala Basahkan rambut dan ambil 10 titik basic-h dan lumurkan ke atas kepala dan ratakan. Setelah selesai balutkan kepala dengan kain tuala bersih dan biarkan selama 10-15 minit barulah dibilas 

2. Terkena minyak, air panas atau melecur terkena benda panas Sapukan terus basic-h ke atas tempat yang terkena tadi dan kulit tidak akan menggelembung atau melecur bahkan akan rasa sejuk.

3. Menghindarkan & membunuh serangga seperti lipas, nyamuk, semut, lalat dsbnya Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam botol semburan bunga yang dicampur air kemudian goncang dan semburkan kepada serangga 

4. Demam panas (sebelum berjumpa doctor) Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam besen kecil yang mengandungi air.Kemudian sapukan atau lumurkan ke seluruh badan dan kepala. 

5. Sakit gigi Masukkan 4-5 titik basic-h ke dalam cawan yang dicampur air kemudian kumur. Sekiranya sakit pada gigi berlubang titikkan 2-3 basic-h pada kapas dan letakkan pada tempat yang sakit. 

6. Gatal-gatal pada badan atau miang (masalah kulit) Tuangkan 4-5 titik ke dalam gayung. Kemudian gosokkan ke seluruh tempat gatal dengan menggunakan span mandian dan dibilas.

 7. Ulser dan mulut berbau Tuangkan 4-5 titik ke dalam gelas kemudian kumur (sekerap mungkin)

8. Penyubur tanaman dan penggembur tanah Air lebihan cucian basic-h boleh disiram pada pokok bunga dan tanaman lain untuk membantu kesegaran dan kesuburan. 

9. Menghilangkan karat dan daki pada barang kemas, jam tangan dsbnya Tuangkan 4-5 titik basic-h ke dalam mangkuk kecil kemudian rendamkan dan biarkan selama 15-30 minit, karat dan daki akan tanggal serta kelihatan kilat seperti baru. 

Credit Sekilas fakta:  

Tahukah anda..kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung. Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal. Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit,mata dan sistem pernafasan ………tapi dengan #BASIC H.. anda selamat Ia tidak bertoksik, tanpa gas beracun, tanpa bahan kimia berbahaya, tanpa bahan pewangi , pH seimbang , tanpa klorin, berkesan meningalkan kotoran berminyak, kepekatan berganda Berminat?? 

Untuk mendapatkan Basic H dengan harga ahli..

Sila sms / WhatsApp Shima  019-6998825


PROMOSI – SET-SLIMMING-BAJET-DENGAN CINCH TEA

*SET SLIMMING BAJET DENGAN CINCH TEA*

Untuk kurus saya ambil 1 paket Cinch Tea ini dan masukkan kedalam 1.5 liter air bertapis…. air from my *SHAKLEE WATER PITCHER*…. ((do not drink mineral water on your weighing Lost Program…nak tahu kenapa??? mestilah  kena jadi anak didik Shaklee saya dulu….kekekeke…))


Ok WHY CINCH ENERGY TEA*??? Berbanding green2 tea yang ada di pasaran…Salah satunya Cinch Energy Tea ini tinggi Polifenol.Apa tu polifenol?? Agen Antioksisan paling tinggi utk menghalang radikal bebas,menghalang kanser dan sebagainya…sila baca seterusnya….


1)Selamat, Istimewa dan *MENAMBAH TENAGA* semulajadi


2)Ditambah dengan Taurina bagi meningkatkan tenaga dan ketahanan badan


3) Pilihan alternatif terbaik untuk menggantikan minuman kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh.


4)TANPA GLUTEN , tanpa perisa, pewarna dan bahan pemanis tiruan.




Fungsi ekstrak yang ada dalam Cinch Energy Tea
==========================================



1) Matcha Green Tea
—————————
*antioksida yang sangat tinggi
*energy booster
*metabolisme booster
*bakar kalori up to 4x


2) Taurina
———————–
*menggalakkan metabolisme
*lebih bertenaga
*larutkan lemak
*membantu menghasilkan otot tanpa lemak


3) White Tea
———————–
*membakar lemak-lemak berlebihan
*menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu
*meningkatkan metabolisme
*juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau.


4) Rooibos Red Tea
—————————
*tumbuhan herba dari Afrika yang juga dikenali sebagai “The Miracle Tea” atau “Long Life Tea”
*melarutkan lemak
*meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak
agen detox yang kuat


5) Red Tea
——————
*Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol –
*pejuang kanser yang kuat
*Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas
*merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser *dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor dari merebak



PELBAGAI KHASIAT CINCH ENERGY TEA MIX  
1) Rendah kandungan Kafein (Teh Putih)
2) Membantu merendahkan tekanan darah tinggi 
3) Mengurangkan kolestrol 
4) Melindungi jantung dan peredaran darah seluruhnya 
5) Menguatkan tulang 
6) Antibakteria dan antiviral 
7) Menggalakkan kulit yang sihat 
8) Mengurangkan gula dalam darah. Membantu mengurangkan gejala kencing manis
9) Baik untuk pencernaan dan boleh mengelakkan cirit birit 
10) Membantu melawan penyakit seperti athma dengan mengembangkan saluran pernafasan 




Siapa yang perlukan Cinch Energy Tea Shaklee ini?


Sesiapa sahaja yang memerlukan tenaga tambahan. Mereka yang sedang berdiet sangatlah digalakkan mengambil teh ajaib ini.


Anda ingin bertenaga sepanjang hari. Hadapi masalah metabolisme yang Rendah? Dah cuba diet sendiri tapi gagal? Dah cuba kurangkan nasi dan bersenam tapi masih gagal? Mungkin salah satu kurang berjaya adalah sebab metabolisma badan anda terlalu rendah dan tidak dapat membakar kalori dengan sebaik yang mungkin.
Jadi, memang banyak kebaikan dan keistimewaan Cinch Energy Tea Shaklee ni kan? Apa tunggu lagi. Anda wajib dapatkan Cinch Energy Tea Shaklee sekarang!


SMS/WHATSUP:019-6998825 (SHIMA SHAKLEE)
SMS/WHATSUP:019-6998825 (SHIMA SHAKLEE)
SMS/WHATSUP:019-6998825 (SHIMA SHAKLEE)
SMS/WHATSUP:019-6998825 (SHIMA SHAKLEE)


Boleh juga dibancuh bersama AIS,MADU,LEMON dan HALIA….

JERAWAT HILANG DENGAN SET NUTRIWHITE SHAKLEE

TESTIMONIAL WAJAHKU BERSAMA SET KECANTIKAN NUTRIWHITE SHAKLEE

Hari ni mood nak post #Testimonial saya sendiri..Alhamdullilah inilah hasil kesabaran saya selepas muka naik jerawat disebabkan masalah hormon..


Info-gambar pakai tudung biru tu saya ambik pagi tadi tanpa camera 360 tau…gambar sebelah tu masa muka saya jerawat teruk.


Jika ada yang berminat nak tahu rahsia muka saya berubah,meh pm Shimajamal Sj atau Call
SMS/WHATSAPP:019-6998825(SHIMA)

#Produk #Kecantikan #Shaklee.
#PengedarSahShaklee
#PengedarPuchong
#SID1135567

VITAMIN C DAN VITAMIN E SESUAI UNTUK SEMUA

Nak CANTIK, GEBU, KULIT CERAH BERSERI sila amalkan pengambilan VIT C dan VIT E dlm kesihatan harian

Dan berita baik untuk lelaki, both vitamin C dan E sesuai diambil oleh orang lelaki.

Vitamin ni tidak akan mengubah hormon lelaki. Jangan risau ok. Selamat untuk diambil.

Jom tengok kebaikan these Vitamins

Kebaikan Vitamin C
– Menggalakan penghasilan kolagen
– untuk kulit anjal dan tegang
– pemutih semula jadi
– kurangkan minyak dimuka
– mengurangkan jerawat pasir
– cantikkan kuku
– mengatasi masalah kulit pecah dan bersisik
– untuk gusi yang sihat
– membantu memberi tenaga


Kebaikan Vitamin E
-Mencantikan kulit dan menaikkan seri wajah
Kulit semakin halus, gebu dan licin
-Mengurangkan jeragat, parut & jerawat
-Mengandungi antioksidan yang tinggi dan bertindak untuk awet muda
-Mengekalkan kesihatan saraf dan otot
-Meningkatkan kesuburan
-Menyelesaikan masalah kelesuan
-Meningkatkan keinginan seksual suami isteri (Vitamin Cinta)
-Meningkatkan orgasma yang lebih kerap dan semangat
-Merendahkan kadar kolesterol.
-Membantu mencegah kanser.
-Merendahkan risiko katarak.
-Membantu kawasan gelap areola itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.
-Parut stretch mark menjadi semakin pudar.

SHIMA
019-6998825

‪#‎VitaminC‬
‪#‎VitaminE‬
‪#‎Shaklee‬
‪#‎sayajual‬
Let’s grab now!

MENCERAHKAN KULIT BERSAMA ESP

Tiap2 hari ada orang order ESP….
Yg dah pernah ambik, repeat order…
Yg belum pernah order, memang nak cuba…
Nape ye???? Haaaa..kepada anda2 yg belum cuba, nak rasa hasilnya, jom cuba!!! Meh kita tgk khasiatnya..
ESP SHAKLEE
★★★★★★★★
– Rahsia Awet Muda / Anti Penuaan.
– Mempertingkat Fungsi Hormon Wanita .
– Rahsia Kulit Cantik Dan Anjal.
– Membantu dalam Mengurangkan paras kolesterol dalam darah disamping mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.
– Mempercepat pemulihan luka dan menghilangkan parut.
– Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki.
– Memulih Dan Memberi Tenaga Segera.
– Jawapan Kepada Masalah
Pigmentasi.
– Meningkatkan Keupayaan Memori.
Terbukti berkesan dalam memulih dan memberi tenaga segera untuk individu yang aktif , ibu menyusu dan menurunkan berat badan.
Ada banyak lagi kelebihan ESP SHAKLEE yang sentiasa menjadi rebutan ramai . Promo ke tak promo , setiap hari pasti ada yang order/booking .
Jom dapatkan ESP SHAKLEE , dengan harga sangat istimewa.
SHIMA
019-6998825
#shimajamal.blogspot.com