DIET BERSAMA SHAKLEE

Assalamualaikum…
Kebelakangan ni semakin ramai ingin cuba kurangkan berat badan dengan supplemen Shaklee.

Apa yang anda perlukan?
Basic course : Detox + Fat Emulsifier + Protein
Detox Product : Herb-lax  / Alfalfa
Fat Emulsifier/Pemecah Lemak : Lecithin /OmegaGuard
Protein : Cinch Shake / ESP
Kenapa perlu detox?
Detox penting untuk mengeluarkan toksin berlebihan dalam badan. Mungkin ada yang pernah berdiet tapi tak nampak kesannya. Puncanya mungkin masalah detox. Bila toksin terlampau banyak, badan akan sukar untuk serap nutrient yang diambil samada daripada supplement atau diet harian.
HerbLax TIDAK DIGALAKKAN untuk IBU MENYUSU jika diambil harian. Cara pemakanan perlu diubahsuai untuk BF mommy dalam 2 kali seminggu sahaja. Begitu juga bagi mereka yang jenis mudah lawas.
Diet yang berjaya bukan bermakna “SAYA TURUN BERAT 10KG DALAM SEBULAN”. Itu sebenarnya diet paling tak berjaya. Saya boleh jamin yang orang tu akan rebound balik.

DETAILS

DETAILS

 Testimonial

Kenapa Lecithin/Omega perlukan Detox Product?
Lecithin/Omega fungsinya semata-mata untuk memecahkan lemak berlebihan dalam badan dan perlukan medium pengangkutan untuk bawa keluar daripada badan. Oleh itu, perlu ambil lecithin/omega dengan combination produk di atas.
DETAILS
kepentingan Protein?
Protein penting untuk pelihara OTOT dalam badan. Ada orang yang berat badan turun tapi badan flabby ( menggeleber). Orang yang macam ni, yang turun tu bukan berat tapi die kehilangan otot. Otot penting untuk tingkatkan metabolisme badan bagi pembakaran lemak. Sebab tu kalau tengok penerangan tentang Cinch Shake, antara point yang ditekankan adalah pemeliharaan otot semasa diet.
Untuk Ibu menyusu, disarankan pengambilan ESP ( Energizing Soy Protein) daripada Cinch Shake sebab kalori cinch sangat rendah dan dikhuatiri membantutkan pertumbuhan anak-anak.

Jadi, perlukah saya ambil kesemua produk?
TERBAIK adalah ambil semua walau bagaimanapun kami faham yang ada alami masalah bajet. Untuk mereka ini, boleh mulakan samada dengan herb-lax+lecithin atau alfalfa+lecithinatau alfalfa+omega dulu ataupun gabungan HerbLax+lecithin/Omega+Alfalfa. Selepas berat badan mula turun, boleh tambah protein.
Tips diet
(1)   Sila ambil ukuran badan seiring dengan timbang berat badan. Diet ni tak semestinya akan turun berat badan dulu sebab ada individu yang badan shape on dulu baru die turun berat badan.
(2)   Kena konsisten dan jangan ingat boleh turun berat badan dalam sehari..Letak target jangka pendek 3 BULAN.
(3)   Stagnant period = normal untuk long term diet. Cuma continue diet seperti biasa sebab badan sedang shape on semasa stagnant period.
(4)   WAJIB ambil SARAPAN. Kita tidur lebih kurang dalam 6-8 jam dan sepanjang tempoh tu perut jadi berasid. Paling kurang bangun pagi tu, alas dengan segelas air untuk neutralkan asid tu. SARAPAN ni jadi penanda aras untuk tenaga sepanjang hari yea.
(5)   JANGAN SKIP MEAL..Kalau jenis nak mengunyah je, makan banyak kali tapi kuantiti sedikit. Dinner kalau tak mahu makan berat, ambil light meal walaupun sekadar biskut atau buah-buahan. Ini untuk elakkan badan bertukar kepada “starving mood”
(6)   Ambil NASI sekurang-kurangnya sekali sehari. Saya tak setuju dengan diet tanpa nasi sebab badan kita perlukan karbohidrat. Nasi adalah lebih baik daripada roti, mee dan pasta.
(7)   AIR KOSONG. Pengambilan air masak sangat penting. Setiap 25kg badan kita perlu ambil bersamaan 1LITER air.
(8)   Portion plate jaga : Separuh pinggan nasi +1/4 Sayur+1/4 lauk../Kalau lapar, tambah lauk n sayur..Bukan tambah nasi yea..
(9)  Snack between meal tu boleh sahaja tapi ambillah buah-buahan / dried fruits..senang cakap benda berkhasiat la
(10) Ambil buah SEBELUM makan bukan sebagai dessert..
Sila dapatkan jadual pengambilan dan konsultasi dengan pengedar anda untuk kesan yang lebih baik. Kami hanya akan memberikan konsultasi dan jadual pengambilan KHAS untuk pelanggan kami sahaja.
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.
Berminat?
Hubungi saya : SMS/WHATSAPP : 019-6998825 (SHIMA) untuk konsultasi mahupun maklumat lanjut.

BUANG ANGIN -PEPPERMINT GINGER PLUS

Halia merupakan herba terbaik dalam memelihara saluran penghadaman dan mempunyai ciri-ciri 

semulajadi yang nyaman dan dapat melegakan senak perut. Pudina pula merupakan herba yang 

membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman secara sihat dengan melegakan dan 

menyamankan perut. Shaklee peppermint Ginger Plus mengandungi herba asli pudina,halia,jintan 

hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan.Pil-pil juga boleh dihancurkan dan 

dicampurkan dengan air panas untuk minuman herba semulajadi. 
Peppermint Ginger Plus ini terdiri daripada 4 jenis bahan iaitu :-

1) pudina
2) halia
3) fennal
4) anise.

 Peppermint Ginger Plus dapat membantu: 

1)Melegakan senak perut 
2)Membantu penghadaman Mabuk laut/darat 
3)Melegakan sakit cirit birit 
4)Gastrik 
5)Melegakan Sakit period 
6)Membuang angin dalam perut
7)Menyamankan perut 

 Kepada yang berminat untuk mendapatkan product ini boleh hubungi: 

CALL/SMS: 019-6998825 (Shima)

ADD FB  :https://www.facebook.com/shima.jamal

GABUNGAN ESP DENGAN VITAMIN SHAKLEE

Gabungan #ESP dengan #Vitamin Shaklee yang lain…


Jom cuba dan saya akan bantu anda sehingga berjaya dengan memberi tips-tips yang  …

Jemput pilih ye :-

1)   +  =Kekal  

2)   +  = ,  ,  ,  ,  

3)   +  =  ,  

4)   +   =  ,  

5)   +   =  

6)  + #Zinc =  ,   ,  

7) +  =  ,  ,  

8) + #Omega =  ,  ,  

9)  +   =  ,  


Testimonial….

 

 
EXTRA BONUS>>>>

BERMINAT???????
HUBUNGI : SHIMA ( 019-6998825)
PENGEDAR SAH SHAKLEE PUCHONG

KURUS DAN DETOX BERKESAN DENGAN SHAKLEE

fuhhhhhhh lega…confirm pasni boleh kempis perut i.

Herb-Lax , Alfafa, Ostematrik dan DTX  wajib shima telan setiap hari dan besok bangun pagi confirm membuang dengan lawasnya.Paling best kalau sarapan atau masuk makanan jer kat perut ni selepas 10 minit confirm nak membuang dan takde nak simpan lama-lama..kalau angin wangi pun keluar sahaja…baru best…hehehehehe

akak2,abang2,adik2 tak nak ke kurus, melawaskan pembuangan air besar  serta detox toksin dalam badan kita…Tak takut ke???? sebab  pernah ada kes kat newspaper orang mati sebab tak boleh berak…..

beli gan saya dan saya akan beri service dan tips yang #terbaik….

Untuk mendapatkan harga  (less sehingga 25%) kenalah  RM80.00 sahaja dan saya yakin anda tidak akan rugi kerana akan dapat semula pulangan duit tu pada 15hb depan ..Nak tahu ?????

Jangan tunggu lama-lama dan sekarang juga tau… call/sms/w.sapp:#019-6998825

 
 
 
#0196998825
#shimajamal.sj
#shimajamal.blogspot.com