SET BERPANTANG LENGKAP

[CARA MAKAN SET BERPANTANG SHAKLEE]
Assalamualaikum dan salam satu dunia, semakin ramai yang suka akan set berpantang shaklee. Namun begitu, ramia ibu-ibu yang tidak tahu cara makan set berpantang shaklee dengan betul.
Jika anda buntu akan set berpantang yang selamat, apa kata anda cuba set berpantang shaklee. Ianya boleh dimakan seawal 2 jam selepas bersalin.
CARA MAKAN SET BERPANTANG SHAKLEE
Berpantang dengan Shaklee ,
Ibu Sihat, Susu Meriah, Baby Gebu
Kenapa kawan-kawan perlu memilih vitamim ini?
1) Selamat dan boleh diambil seawal 2 jam selepas melahirkan bayi.
2) Selamat kerana boleh dimakan oleh ibu walaupun anak sakit kuning dan jaundis
3) Selamat kerana ibu yang bersalin normal atau secara pembedahan boleh ambil suplemen Shaklee
★★Berikut adalah produk yang disyorkan kepada Ibu berpantang…
1) Bcomplex dengan Asid Folik-
B complex Shaklee
♥Ia bertindak sebagai penenang dan mengelakkan stress atau meroyan di kalangan Ibu yang sedang berpantang.-
♥Ia juga dapat meningkatkan pembentukkan sel darah merah dan sangat penting untuk menukarkan makanan yang kita ambil menjadi tenaga.-
♥Memelihara kulit dari dalam dan penting untuk kecantikkan , sesuai dengan namanya B for Beauty..
2) Vitalea / Multivitamin dengan Zat Besi-
♥ Sangat penting kerana membekalkan 23 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh, tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakan makanan perlu dielakkan semasa berpantang.-
♥Zat Besi sangat diperlukan oleh tubuh bagi menghasilkan sel darah merah, bagi menggantikan kehilangan darah semasa proses kelahiran- Ibu-ibu yang kekurangan vitamin ini akan kelihatan pucat, letih dan tidak bermaya.
Vita-Lea Shaklee
3) Vitamin C
♥Sangat penting bagi penyembuhan luka jahitan serta membaik pulih tisu yang rosak selepas bersalin.
♥Juga penting untuk meningkatkan sistem pertahanan badan kerana sebiji vitamin C Shaklee bersamaan 7 biji setengah buah oren.
♥ Vitamin C juga penting dalam membentuk kolagen dan penting dalam kecantikan kulit.
Vit C Plus -500g
4) Zink
♥Sangat penting bagi membaik pulih luka jahitan dan luka dalaman.
♥Makanan yang kaya dengan zink ialah ikan haruan.  Namun adalah agak sukar untuk mendapat dan memasak ikan haruan setiap hari, ditambah pula dengan harganya yang agak mahal.♥Pengambilan vitamin zink ini adalah tepat untuk ibu berpantang kerana zink dapat membantu mengatasi masalah “kedinginan” selepas bersalin dan pengambilan zink oleh ibu menyusu akan menjamin bayi membesar dengan optimum.
♥Selain itu rambut ibu tidak mudah gugur dan luka bersalin akan cepat baik.
Zinc Shaklee
5) Energizing soy Protein-  ESP
♥Ramai yang tidak mengendahkan tentang keperluan protein dengan mengandaikan sudah memadai jika makan ikan, daging, telur serta minum air soya.
♥Tahukah anda, protein cuma bertahan pada suhu tidak lebih 36°c . Jadi bila kita goreng dan memasak tentu suhunya lebih tinggi dari suhu tersebut.
♥Ini akan mengganggu kandungan asid amino dalam protein tadi.
♥Ramai yang tidak tahu, pengambilan protein yang mencukupi dengan asid amino yang lengkap membantu dalam penghasilan kulit yang cantik, rambut yang sihat kuku yang elok serta penghasilan susu ibu dengan kadar lebih cepat dan anak akan kenyang bila menyusu dan tidak meragam.
♥Orang yang mengidap GOUT menjalani proses penyembuhan dengan ESP. Ini kerana kandungan asid amino dalam ESP Shaklee adalah lengkap dan selamat diambil
ESP Shaklee
6) Alfalfa
♥Untuk pengetahuan ibu-ibu diluar sana, Alfalfa adalah merupakan raja segala tumbuhan.
♥Pengambilannya dapat melegakan sakit sendi dan belakang
♥Bertindak seperti ‘kacip fatimah’ kepada wanita- Melegakan sembelit bagi ibu berpantang
♥Membantu membanyakkan susu ibu.- Membuang angin dalam badan dan Memulihkan urat selepas bersalin
Alfalfa Shaklee
7) Omega Guard-
♥Boleh mengurangkan kemurungan bagi ibu yang berpantang
♥Boleh mengurangkan sakit kepala
♥Boleh mengekalkan tekanan darah normal- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak.
Omega Guard Shaklee
8) Ostematrix
♥ Menguatkan tulang ibu yang baru lepas bersalin dan bayi
♥ Memperbaiki kekejangan dan kebas2
♥ Meringankan stress
♥ Sumber vitamin D dan mampu merawat penyakit rickets.
Ostematrix Shaklee
Cara Makan Set Bersalin Shaklee
 Dah dekat masa bersalin ya? Mesti tengah survey set pantang mana yang terbaik kan?
Kak Shima nak kongsikan pada ibu-ibu semua cara makan set bersalin shaklee yang sangat mudah, praktikal dan menjimatkan masa.
Macam mana? Minat nak tahu kan.. jom teruskan baca
Artikel Ini Kak Shima Kongsi Supaya Anda Mendapat  :
1.  Cara Pengambilan Set Berpantang Shaklee yang betul untuk hasil Terbaik
2. Harga Set Bersalin Shaklee Dan
3 Cara Mudah Untuk Mendapat berat badan anda..
Masa berpantang memang mencabar, jadi pilihan anda menggunakan set bersalin akan menentukan samada badan anda cergas dan sihat atau lesu dan kepenatan.
Bukan senang nak berjaga malam, dalam keadaan badan yang sakit dan menyusukan anak. Baby pula tak nak dengan hubby kan. Kak yati dah rasa.. Anda boleh elakkan pengalaman menyeksakan ini.
Kenapa Pilih Set Shaklee? Semua produknya senang dimakan dan kesannya serta merta. Ini bukan ubat, semuanya vitamin dari sumber semulajadi. Bukan jamu. Lepas bersalin terus boleh makan.
Betul, kalau ambil jamu susu badan anda akan panas. Anak akan cirit birit dan senang kena demam kuning. Set shaklee tak macam tu. Sebab tu Akak dan kawan kawan lain sangat suka dengan produk ni.
Cara Makan Set Berpantang  Shaklee ini dari A ke Z….
1.Pagi
Bangun tidur, Masa perut kosong makan Zinc Complex untuk penyerapan maksimum. Elakkan makan bersama makanan dan minuman bersusu.
Kemudian sebelum sarapan minum ESP 2 sudu besar dicampurkan bersama minuman kegemaran anda. Jangan gunakan air panas, bergas/berkarbonat dan berkafein (seperti kopi dan teh). Memang kenyang dan makan sarapan selepas tu.
Habis sarapan tunggu makanan hadam dalam 1jam, ambil vitamin b complex 1 biji. Jika badan anda berasa sangat letih baru ambil 2 biji b complex. Untuk mendapatkan kesan yang lebih cepat, patahkan pil b complex dan makan.
Jangan lupa minum air 3 liter sehari ya….
Ada rahsia BESAR dalam set berpantang shaklee ni yang mungkin kawan kawan tak tahu. Nak tahu ke?
SET KURUS SHAKLEE YANG MELETUP TU ADA DALAM SET BERSALIN
Wahh.. ini sudah bagus. Set Kurus Shaklee Premium ada dalam ni secara tak sengaja. Alfafa, lecithin dan ESP.
Sebenarnya tujuan ketiga tiga produk ni untuk kegunaan bersalin, tapi kalau dah ada sekali dalam tu, mudah la kawan kawan kembli gojes dan selim melim macam anak dara dulu.
Baju zaman bujang pun dah boleh keluar semula dari almari. Suami pasti suka. Tak payah keluar belanja pergi slimwel (dunia kurus)
2. Tengahari (Lunch)
Tengahari selepas makan lunch, makan vitamin c ikut sukatan atas botol. 1biji (untuk sustained released vita c. Sekiranya anda nak tambahkan susu badan, selepas 2 minggu bersalin baru makan Alfafa complex.
Vitalea 1 biji juga (Perhatian: Vitalea jangan diambil bersama produk tenusu)
Kenapa? Sebab Alfafa ni ada unsur herba seperti jamu. Jadi elakkan makan selepas bersalin ya. Ingat tunggu 2 minggu.
Alfafa makan 3~6biji sehari ya.
3. Malam (Dinner)
Ambil Ostematrix 4 biji untuk keperluan harian kalsium. Pengeluaran susu badan akan ambil kalsium dari tulang dan gigi. Mommies kena makan ostematrix ni setiap hari tau..

SET RAWATAN KANSER DENGAN VIVIK

Malam ni baru sempat nak update #blog selepas seharian melayan anak-anak dirumah.
Semenjak kebelakangan ini ramai orang yang terdekat dengan saya menghidap #kanser , #kencingmanis  , #darahtinggi ,#sakitjantung dan banyak lagi.
Keluarga saya sendiri ada yang kena dan memang mereka amalkan #vivik
Abah& Mak -#kencingmanis #darahtinggi
#sakitlutut dan selepas minum #vivik dah kembali stabil.
Mak Mertua – # darahtinggi #sakitsendipunggung yang kritikal sebab dekat sebulan tak boleh bangun walaupun dah pergi banyak hospital.Alhamdullilah selepas seminggu saya beri #shaklee dah nampak perubahan dan boleh berjalan kembali.Akhirnya terus jatuh cinta dengan #vivik dan dah 3 botol minum.
Saya sendiri amalkan #vivik setiap hari untuk masalah #haid tidak stabil dimana setahun 3 kali sahaja darah keluar.
Memang ada kesan sampingan saya dapat iaitu #jerawat tetapi saya yakin itu disebabkan masalah #hormon dan kenalah sabar banyak-banyak..
Oklah kita pergi balik pada kelebihan  #produkShaklee dan lihat #kelebihan setiap #vitamin dibawah :-
#Vivix - Berperanan memperbaiki sel sihat dan merencat sel kanser, mempercepatkan proses penyembuhan.
#Alfalfa - Mengalkalikan tubuh supaya sel kanser menjadi pasif
#Peppermint Ginger Plus -  Mengatasi rasa loya kesan ubat kimo
#Performance Drink - Terhidrasi atau menghalang kehilangan bendalir dalam badan
#ESP - Kritikal bagi memastikan paras  kalori dan protein mencukupi. Pesakit perlu tenaga lama dengan paras glukosa yg rendah.
#Vitalea - Mengandungi kesemua vitamin dan mineral yang diperlukan tubuh
#SR Vita-C - Dos vitamin C yang lebih tinggi membantu mempercepatkan proses pemulihan sel baru
#B-Complex -  Sangat penting untuk penghasilan sel darah merah
#OmegaGuard -  Untuk mengurangkan eicosenoid tak baik yang merangsang perkembangan sel kanser
#DTXComplex - Detoks hati dari ubat kimo yang beracun dua minggu selepas tamat kimo
#Nutriferon - Menggalakkan penghasilan interferon. Interferon menggalakkan penghasilan lebih banyak sel imun
#Caratomax - Previtamin A mengawal pengembangan sel sihat selepas terapi kimo
🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻
Ingin saya nasihatkan bahawa kita hanya berusaha kerana janji Allah tiada penyakit Allah turunkan tanpa penawar kecuali mati. Maka testimoni berikut adalah perkongsian pengalaman pengguna Shaklee dan ia tidak dianggap sebagai jaminan. Sedangkan hospital juga tidak memberi sebarang jaminan inikan pula kami. Shaklee bukan ubat tetapi nutrisi, maka jangan tinggalkan ubat dan rawatan yang disarankan pihak doktor.
Kesan kepada setiap individu mungkin berbeza kerana setiap dari kita adalah unik dan tahap kanser setiap orang adalah berbeza. Bagaimanapun kami memberi harapan baru terhadap pesakit kanser melalui set kanser Shaklee. Berikut merupakan testimoni dari pesakit kanser yang telah sembuh dengan bantuan Shaklee dengan izin Allah:
🌺#Tumor Yang Menjadi #Kanser #Usus Sembuh Selepas Amalkan #Vivix, #Nutriferon, #Carotomax, #Vita-Lea
🌺#Kanser Otak Budak 7 Tahun Semakin Hilang Walaupun Doktor Sahkan Tidak Boleh Sembuh Walaupun Dengan Terapi Kimo
🌺Kanser Kulit Sembuh Selepas Pengambilan #Vivix Selama 4 Minggu
🌺#Kanser #Rahim..Miracle Berlaku..Kanser Dia Hilang..Doktor Terkejut
🌺Pesakit Kanser Pulih Dalam Sebulan Dengan Vivix, Cyst Kecut Dengan GLA Dan Kemudian Hamil
🌺Kanser Payudara Sembuh Dengan Vivix
🌺Presidential Master Law Chu Hian Bebas Dari Kanser 10 Tahun
🌺Testimoni Vivix – Pesakit Kanser Paru-Paru Hampir Mati Kerana Tiada Penawar Hidup Sihat Semula 
🌺Testimoni Vivix – Tumor Barah
🌺Payudara Mengecut Dengan Vivix 
🌺Suspek Kanser Paru-Paru Makin Sembuh Selepas Menggunakan Vivix
🌺Kanser Pangkal Rahim / Serviks Sembuh Tanpa Pembedahan
Rasa Sakit Ubat Kimo Hilang 100% Selepas 2 Minggu Guna Vivix
🌺Pesakit Kanser Usus Sembuh Dengan Nutriferon
🌺Kanser Rahim Cepat Mengecut Dengan Vivix Dan Nutriferon
Bacaan PSA Kanser Prostat Turun Mendadak Dengan Vivix Dan Nutriferon
🌺Pesakit Barah Payudara Cepat Sembuh Semula Selepas Kemoterapi Dengan Shaklee
🌺Nutriferon Bantu Naikkan Sel Darah Putih Pesakit Kanser Paru-Paru Ketika Kemoterapi
Jika anda membeli mana-mana produk dalam set kanser, anda layak menerima keahlian seumur hidup Shaklee percuma bernilai RM69.00 dengan syarat kombinasi produk haruslah melebihi 200UV (unit value). Pembelian tersebut automatik pada harga ahli menggunakan ID Shaklee anda seterusnya melayakkan anda menerima bonus pada bulan berikutnya.
Anda juga boleh membeli sendiri produk Shaklee pada harga ahli menggunakan ID anda secara online di laman web ahli. Jika memerlukan bantuan khidmat nasihat boleh menghubungi kami seperti maklumat di bawah
Anda boleh pilih untuk beli sendiri secara pantas melalui laman Shaklee atau boleh menghubungi saya untuk tujuan pembelian. Jika anda memilih untuk membeli sendiri, sila klik Beli Sekarang. Pembelian pantas menggunakan Visa atau Master Card (Debit / Credit Card)
Beli Sekarang | Promosi | Jadi Ahli
Rahsia Jadi Ahli Shaklee Secara Percuma Terbongkar 
Hubungi Saya : 019-6998825 (Shima)
SID:1135567 Rahasimah Sufar
Team:JuniorJutawanSJ
Ig:shimajamalshaklee
FB:RahasimahSufarShima
@VitaminUntukSihatdanCantik