WATER PICTHER SHAKLEE

Alhamdullilah..
Rezeki hari Jumaat yang terindah ni.
Dalam perjalanan gi berjalan-jalan ni tiba-tiba masuk order Water Pitcher  Shaklee yang 2 hari lepas akak post kat Group Jiran Sekampung tentang #kutushaklee.
Kak Faridah ni beli untuk kegunaan anaknya _*diasrama*_ sebab sebelum ni asyik beli mineral water kat luar.
Almaklumlah Kak Faridah  ni kerja bank jadi mesti pandai kira dah berapa kos untuk beli mineral water tu ..tapi dengan harga RM 460.00 dah boleh dapat 1 set #waterpitcher bersama FREE Penapis untuk setahun pakai.
Paling best Kak Faridah nak bawa water pitcher ni gi berjalan-jalan dan tak perlu nak fikir beli air lagi..Tadah air paip dan terus masuk dalam bekas air tu dan takde langsung rasa klorin dan payau..
Family akak pun suka sangat minum air dari water pitcher ni kalau tak dulu jenuh nak minum air masak tapi sekarang sampai bergaduh sebab tak reti nak isi air pulak..😂😂
Bertuah anak Kak Faridah ni sebab mamanya telah buat pilihan yang bijak.
Sapa nak #jimat dan #sihat jadilah seperti Kak Faridah👍👍👍👍
☎019-6998825(Shima)
#0196998825
#JuniorJutawanSJ
#JJSJ
#waterpitcher
#kutushakleegroup2sedangmencarilagi
#jjsjtestimoni

SEMBELIT MAKAN OSTEMATRIK

♦ TESTIMONI SEMBELIT 3 MINGGU PULIH ♦
Feedback terbaru dari Puan W yang menderita masalah #sembelit selama 3 minggu !
Risau sangat takut-takut terkena #buasir.
Minggu lepas 3hb April, Puan W hubungi nak cuba #Ostematrix. Dah tak tahan menanggung sembelit.
Selepas seminggu saya cuba bertanya perkembangan terkini beliau. “Wsalam…alhamdulillah..mujarab sungguh ostematrik..sehingga kini, saya dh x perlu bergantung dgn ubat doktor lagi. SEMBELIT dh ok..saya makan apa pn x perlu risau sangat..alhamdulillah syukur. sy akan order ag utk bln dpn.insya allah.
Alhamdulillah…semua ok. sy sgt2 takut sembelit sbb tkut kne buasir.skrg dh baik.” ☺☺☺ 🌸Apa kaitan Ostematrix dengan Sembelit?
Ini kerana wujudnya komponen Magnesium di dalam Ostematrix Shaklee. Menurut kajian magnesium sangat berkesan sebagai #julaplembut untuk atasi masalah sembelit. (WebMD)
Ostematrix adalah pil kalsium yang lengkap dengan Vitamin D dan Magnesium.
Kaplet Bersalut yang Mudah Ditelan. 👍👍 4 kaplet OsteMatrix membekalkan: ✅1,000mg kalsium
✅400mg magnesium
✅400IU vitamin D
Benarlah, Ostematrix Bukan Sekadar Kalsium kan ? 😉😉😉
#0196998825
#JJSJ
#PengedarShakleePuchong

PERFORMANCE DRINK SHAKLEE

Di ujian Makmal & Klinikal
Performance Drink terhasil dari hasil ujian makmal oleh Dr. Shaklee bersama atli-atlit  yang high ternama (bukan calang-calang atlit2 ya).
Keputusannya mendapati  didapati individu yang meminum Performance Drink dapat:
-Membekalkan tiga jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina. 
-Meminimumkan kehilangan cecair untuk memantapkan hidrasi badan.
-Kurang rasa haus.
-Minuman ahlisukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, fungsinya macam air isotonik.
Ringkasnya, ia mengalirkan elektrolit sepenuhnya ke seluruh badan, termasuklah kalsium & magnesium (tiada pada minuman isotonik jenama lain).
-Menstabilkan paras glukosa di dalam darah untuk mengekalkan tenaga berterusan, serta menambah stamina.  
-Membantu tubuh menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan. 
-Mengandungiformula karbohidrat unik Shaklee iaitu OPTICARB yang membekalkan tenaga serta merta. —Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa mengganggu kestabilan gula dalam darah kitaUjian klinikal membuktikan rumusan ekslusif OptiCarb yang sudah dipatenkan iniakan meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda, memberikan tenaga dan memelihara sirkulasi bendalir dalam badan.
Berbanding dengan minuman sukan yang lain, Performance mempunyai lebih 67% otot glikogen (sumber tenaga) dan menyediakan tenaga dari 3 jenis karbohidrat dengan segera.
Kegunaan & Keistimewaan
Keistimewaan Performance Drink Shaklee adalah merupakan minuman isotonik kurang gula yang mempunyai kepekatan sama dengan darah manusia. Oleh itu minuman Performance Drink Shaklee ini mudah diserap oleh tubuh dan membekalkan tenaga segera kepada tubuh yang keletihan dan kurang bertenaga.
Juga sangat sesuai dia untuk orang yang mengalami cirit-birit, muntah, demam, demam campak terutamanya untuk elakkan dehidrasi pada anak.
Performance Drink Shaklee juga menghilangkan segera rasa dahaga kerana mengandungi hanya sedikit natrium. Jadi Performance Drink Shaklee boleh dinikmati oleh semua peringkat umur dari kanak-kanak hingga orang tua kerana turut tidak mengandungi bahan kimia, bahan perasa, pewarna dan pengawet tambahan.
Performance Drink sesuai diambil KETIKA :
cuaca panas melampau (badan dehydrated)badan tidak sihat (demam/ selesema/ cirit-birit)beriadah & bersukanterhidrateddan lain-lain lagi.
SIAPA yang sesuai mengambil Performance Drink:
Mereka yang aktif bersukan .
Mereka yang berpuasa (diambil semasa sahur dan berbuka).
Mereka yang menghidap gout.Ibu yang menyusukan anak.
Ibu hamil yang mengalami muntah kronik (terutama muntah air) akibat dari morning sickness, dan tiada selera makan.
Mereka yang kurang minum air & tiada selera makan
Mereka yang kerap sakit kepala.
Bila rasa nak demam, atau sedang demam.
Kanak-kanak yang demam.
Cirit birit Sebelum & selepas pembedahan
Mengalami nyahhidrate otot & kulit
Menggantikan minuman ringan terutama yang berkarbonat & isotonik (kerana Performance Drink tiada karbonat!)
Pesakit yang sukar minum air suam @ memerlukan air yang banyak (cth, kanser- selepas kemoterapi)
Dan sebagainya yang melibatkan tenaga dan bendalir badan
Cadangan Pengambilan :
Sarapan     :  campurkan satu sudu besar utk setiap Performance Drink, ESP & Mealshakes

Latihan  &  :  cam purkan 2 sudu besar ke dalam 500ml air dan minum
Fizikal            –  1 jam sebelum mulakan
                      –  setiap 30 minit waktu latihan atau aktiviti fizikal
                      –  1 jam selepas untuk pengnyahhidratan dan mengembalikan tenaga
 Untuk pertanyaan, maklumat lanjut & khidmat nasihat, sila hubungi :
SMS / Call / Whatapps / WeChat : 019-6998825 (Shima)
RAHASIMAH SUFAR
SID 1135567
#PengedarShakleePuchong

MINYAK IKAN OMEGA 3 SHAKLEE





Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
Shaklee Omega Guard diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara Jepun. Ia bukan dari hati minyak ikan. Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Berbanding dengan produk omega dipasaran, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis aid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid-lemak omega-3 EPA dan HDA.

Manfaat Utama

  • Asid lemak – Omega 3 merupakan asid lemak yang penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan kita. Oleh itu, kita perlu mengambilnya dari makanan. Omega-3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan.
  • Mencegah penyakit saluran darah dan strok – DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melicinkan saluran darah, dan peredaran darah yang lancar. Oleh sebab itu, ia efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah nomal dan ketegangan dileher atau sakit kepala. Ia juga merendahkan kolestrol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolesterol LDL, mengawal masalah obesiti, mencegah arteriosclerosis, myocardial infarction, membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.
  • Membantu tumbesaran & perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori– DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ia penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran, dan mencegah migraine. Satu hidangan OmegaGuard dapat membekalkan 905mg asid-asid lemak omega-3 EPA dan HDA.
  • Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru – mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus) dan penyakit buah pinggang.
  • Menentang cancer – Kajian telah menunjukkan bahawa Omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon. Ia juga boleh meningkatkan enterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif,
  • Memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis) – Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan effective.
  • Mencegah insomnia dan membantu mengurangkan tekanan – Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan(anxiety), neurasthenia, insomnia, autism, kanak-kank hiperaktif dan penyakit schizophrenia.
**********
SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN dan SENTIASA HIJAU
Berminat? Jom cuba sekarang !!
019-6998825 (SHIMA) 
SID 1135567 RAHASIMAH SUFAR

CARA PAKAI OVERNIGHT SHAKLEE

CARA PAKAI OVERNIGHT RENEWAL CREAM
Selepas cuci muka dengan Gentle Deep Foaming Cleanser Nutriwhite,Sapu nipis seluruh muka sebelum tidur.
Bangun esok pagi anda boleh rasa perbezaan kulit wajah lembab dan lembuttt je.
Cuba amalkan dengan konsisten untuk dapat kesan
✅ JERAGAT PUDAR
✅ DARK CIRCLE HILANG
✅ KULIT LEMBAP & LEMBUT
✅ TONA KULIT SEKATA
☎️019-6998825 (Shima)
#0196998825
#JJSJ
#pengedarshakleepuchong
#pos1malaysia
#poslaju1Malaysia
#nutriwhiteshaklee
#semulajadibebaskimia