AKTIVITI HUJUNG MINGGU BERSAMA FAMILY TERSAYANG

Assalamualaikum & Salam Sejahtera
Hari minggu ni kami sekeluarga bangun lambat sikit sebab  hari ni je peluang boleh malas-malas sebab biasa pukul 5 pagi nak kena kejut anak pergi sekolah.
Mood terlebih rajin pulak pagi ni Masak Nasi Lemak ,Sambal Tumis Ikan Bilis dan Telur Rebus.Menu ni jika saya masak hanya ambik masa 1 jam dah siap terhidang dan semua anak-anak pun dah menunggu dimeja makan sebab tak tahan bau Nasik Lemak..Kalau rasa tak tahulah tapi kalau masing-masing 2 pinggan confirmlah Sedap kan??hahaha
Selesai je makan kami sesi mengemas pulak ,boy-boy kena kemas kat luar rumah dan girl-girl kemas dalam rumah .Rumah Shima ni best sebab Suasana Kampung ada banyak Pokok keliling rumah seperti Pokok  Mangga,Pokok Rambutan,Pokok Duku,Pokok Sukun,Pokok Pisang,
Pokok Ubi, Pokok Belimbing dan  binatang peliharaan seperti Ayam,Itik dan Angsa.Tapi semua itu Abah yang punya dan kami pun dah dekat 34 tahun duduk di Puchong jadi dah kira Otai Puchong..
Aktiviti setiap hari minggu kami  kena exercise bagi keluar peluh selepas mengais sampah daun-daun kering dan mencabut rumput  disekeliling rumah.Berpeluh-peluh masing-masing dan habis lemak-lemak kami terbakar sebab cuaca panas tapi takpe kami Sihat bila terkena pancaran matahari..hehehehe
Bila semua settle kami bersiap nak pergi Rumah Kenduri Kahwin member office PGH (Pn.Ika) dan kakaknya(Puan. IRA)
pula satu office dengan Shima jadi makan tengahari kami dah jimat.Sepanjang perjalanan Shima minum  ESP dan separuh lagi terus bagi Aisyah minum untuk cepat baik kesan Jahitan selepas Operation Appendik 2 minggu lepas.
Sampai jer rumah pengantin Shima hanya makan Laksa sebab terasa kenyang pulak pelik jugak…. rupa-rupanya baru teringat baru lepas minum ESP jadi memanglah kenyang ..Jika nak Diet memang terbaik Konsisten ESP setiap hari dan Insyaallah boleh turun berat badan ideal tapi kenalah ikut cara yang betul.
Oleh kerana terlalu ramai ,kami hanya lepak dalam 30 minit dan terus pecut ke Putrajaya bawa anak-anak  main  basikal,
kasut roda dan skuter.Sekali lagi berpeluh-peluh  dan aktiviti ini memang bagus untuk kesihatan kami sekeluarga.
Shima tak lupa bawa bekal air Performance drink untuk mereka minum agar kembali bertenaga selepas bermain.
Sekiranya berminat nak dapatkan Set Kesihatan Shaklee boleh hubungi :-
*PENGEDAR SHAKLEE PUCHONG*
☎019-6998825(PUAN SHIMA)
IG:shaklee_shima
http://shimajamal.blogspot.my
FB: RahasimahSufar

Author: Rahasimah Sufar

PENGEDAR SAH SHAKLEE RAHASIMAH SUFAR 019-6998825 FB:RahasimahSufar IG:Shaklee_Shima Email:shima_jamal77@yahoo.com.my Blog:shimajamal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge