MARHABAN KAMPUNG SRI ANDALAS PUCHONG MERAIKAN MAJLIS AQIQAH DAN KESYUKURAN

Assalamualaikum
Hari minggu ni memang banyak aktiviti kenduri kawin maklumlah cuti sekolah dan ramailah ambik kesempatan buat majlis sebab nak ajak sedara mara serta sahabat handai hadir sekali.Barulah meriah orang ramai datang majlis kita .
Menu biasalah ayam goreng,masak lemak ikan masin,tempe jawa,ulam-ulaman dan banyak lagi.KakManis semua makan sebab malas nak bangun banyak kali jadi penuhlah pinggan tu macam orang buruk melantak😂😂😂
Majlis kenduri hari ini Kak Jamai&Abg Din merupakan tuan rumah telah menjemput kumpulan Marhaban Kampung Sri Andalas Puchong untuk membuat Majlis Aqiqah & Kesyukuran untuk Cucunya seramai 3 orang.Secara kebetulan Kak Jamai ni pun salah seorang ahli kumpulan ni dan kami pun memberikan bacaan yang special sikit dan extra masa selama 2 jam.hehehe
Rasanya dah jarang orang tahu tentang  Kumpulan Marhaban ni  sebab dah makin lupus dan kurang disertai oleh orang ramai.Kalau nak tahu cuba tengok sendiri  ahlinya  orang-orang lama sahaja dan orang muda pun tak nak joint sebab kebanyakan cakap ni kumpulan orang tua.Tapi kalau takde pelapis macamana nak diteruskan kumpulan ni.Setuju tak ?
Insyaallah.. jika kita diberi peluang pergilah sertai dan banyak manfaat kita boleh dapat tau.
Oklah Kak Manis dah kenyang dan nak pergi majlis kat rumah orang lain pulak.
Nanti kita sambung cerita yang lebih tiptop dilain kali.
Bye.Bye.Bye

PAU CENDAWAN TERSEDAP DIKAMPUNG KENANGAN,PUCHONG

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
Hari ini keluarga sebelah husband buat makan-makan meraikan anak-anak yang  berjaya mendapat keputusan  PT3 pada hari Isnin lepas.Alhamdullilah dan bersyukur kerana mereka telah buat yang terbaik dan  kami tahu mereka mampu memberikan yang terbaik.
Menu Utama Ayam KFC,Mehoon Goreng,Nugget,Hotdog,Nugget dan Bubur Pulut Hitam.Oleh kerana keluarga kami besar setakat 5 kotak sekejap saja clear dan berebut-rebut masing-masing makan.
Tapi saya memang dah tak lalu makan KFC sebab kat Office selalu  belanja jadi muak pulak. Tapi kalau nak tahu dah 3 biji Pau Cendawan Viral Putrajaya saya makan sebab lapar sangat tadi..hehehehehe
Terkejut juga tadi bila sampai rumah mak mertua ada kedai jual pau kat tepi jalan ,bila dah dekat baru nampak Abang Rosli yang jual jadi tak perlu nak pergi jauh-jauh lagi.Dekat pulak dengan office dan lunch hours pun boleh bungkus.Habislah diet saya lepas ni..haha
Terdapat bermacam perisa ada dijual iaitu
Pau Cendawan,Pau Kaya ,Pau kelapa,Pau Ayam,Pau Daging dan harga pun berbaloi dengan rasanya yang sedap.
Kedai Pau ni dibuka setiap hari dan bermula pukul 10 pagi hingga 10 malam.
Rasalah sekali dan pasti menjilat jari dan berhari-hari datang beli.
Selamat mencuba semua.