SET LENGKAP RAMADHAN SHAKLEE

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua.
Bulan Ramadhan adalah bulan yang ditunggu-tunggu oleh semua umat Islam walau dimana berada.Kami Sekeluarga juga tak sabar nak Berpuasa dan menunaikan Solat Terawih.Tahun ini kami plan nak pergi Surau Darul Naim di Kampung Sri Andalas sahaja berbeza pada tahun lepas kami ke Masjid Istiqamah.Di Surau kawasan tempat kami hanya buat Solat Terawih 8 Rakaat dan tambah 3 Rakaat Solat Witir jadi takdelah kami lewat balik sebab besok nak kerja.
JOM SOLAT TERAWIH KITA SEMUA
Bila Seharian Berpuasa pasti semua excited bila nak berbuka dan kebiasaannya Abang akan bawa kami semua ke Bazar Ramadhan di Puchong Perdana, Puchong Prima dan Puchong Permai.Jika kami dah jumpa yang hendak dimakan hanya 1 bazar mencukupi jika tidak habis semua kami tawaf.hehehehe
Biasanya kita ni rambang mata dan semua nak tapi bila dah penuh kat meja langsung tak usikpun ada, kadang-kadang nampak sedap tapi bila makan langsung tolak ketepi.Inilah salah satu perangai peniaga meniaga tangkap muat tapi kita sebagai pembeli pun pasti serik dan tak akan repeat order lagi.huhuhu
KESIBUKAN ORANG RAMAI MENCARI JUADAH BERBUKA PUASA
 DI BAZAR RAMADHAN
Bagi Kak Manis setiap tahun tak pernah lupa menyediakan makanan tambahan untuk Abang, anak-anak dan diri Sendiri.
Alhamdullilah semenjak 2014 hingga sekarang kami suka Set Radmadhan Shaklee  untuk menu bersahur.
Biasa kita ibu-ibu ni masa tibanya bulan puasa masing-masing akan sibuk dengan menu nak masak sahur dan sebagainya kan. Mudah mudahan dengan adanya set ini bolehlah kita semua jimatkan masa.
Sambil kejut anak-anak boleh shake je minuman dorang. Tak ke mudah tu. Dan bukan shake sebarang, ianya minuman yang bervitamin tau. Berpuasa dengan lebih sihat.
Sesuai juga untuk yang bila sahur je tak selera nak makan. Dengan set ini akan membantu korang tau. Usah nak fikir susah-susah, kita fikir senang je.
Di sini Kak Manis nak kongsikan kelebihannya dan kami semua SUKA.
MANFAAT SET RAMADHAN
Ianya adalah sejenis minuman rasa seperti oren yang lazat.
Membantu mengawal bendalir dalam badan supaya badan tidak mudah dehidrat, dan berupaya mengurangkan dahaga di siang hari.
Mengandungi elektrolit-elektrolit yang akan memberikan lebih tenaga kepada sesiapa yang meminumnya.
Mengandungi 24 vitamin dan mineral lengkap untuk memberikan tenaga yang lebih di siang hari dan mengelakkan kelesuan akibat kekurangan vitamin dalam badan.
Rasanya yang sangat enak seperti aiskrim memberikan aroma baru pada yang mengamalkannya.
memberikan rasa kenyang lebih lama semasa berpuasa dengan kandungan protein yang semulajadi tanpa bahan pengawet, perisa dan pewarna yang tidak dibenarkan. Pastinya sahur yang hebat dengan mengekalkan rasa kenyang yang berpanjangan.
EXTRA UNTUK NAK BAKAR LEMAK
bila puasa ni kan kita akan makan macam-macam makanan yang sedap. Lecithin bertindak sebagai pengemulsi minyak. Jadi walaupun makan macam-macam tidaklah kita risau sangat lemak yang akan bertapa dalam badan nanti. Lebih sihat uols.

CARA NAK ORDER SHAKLEE

1- Sila hubungi saya, klik ke WHATSAPP untuk mendapatkan Konsultasi Set mana yang paling tepat, tips dan cara pengambilan yang betul selepas membuat pembelian dengan saya.
RAHASIMAH SUFAR (1135567)
Email : shima_jamal77@yahoo.com.my
Call/Whasapp : 019-6998825
PengedarShakleePuchong
Fb: RahasimahSufarShima
Blog : shimajamal.com

HAID TAK STABIL SELEPAS AMBIK SUNTIKAN MERANCANG

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
Merah itu Menawan dan rasanya macam  JUS ANGGUR dan nama diberi  Vivik  dan menjadi minuman harian saya.
Vivix sedap diminum ketika sejuk

an Halal.
                                                        Produk Shaklee Selamat

                                                         PRODUK SHAKLEE

Al Kisahnya…..

Selepas melahirkan Anak yang no 3 , iaitu Amilia Safina terus terfikir nak berehat sekejap dan nak kerja semula.Rezeki pulak datang bila ada Syarikat dekat dengan rumah memerlukan Kerani dan selepas mencuba nasib , saya layak dan terus boleh bekerja.Semua ini sekitar tahun 2007 tapi dalam kegembiraan tu ada pulak kesedihan sebab Amilia sapa nak jaga yang baru 3 bulan.huhuhu

Alhamdullilah selepas minta tolong Kak Ana carikan pengasuh, terus ada kawannya yang ingin menolong menjaga Amir (5 tahun) dan Amilia(3 bulan).Terima kasih banyak-banyak pada Kak Wati atau panggilan manja IBU buat anak-anak saya.Kak Wati melayani mereka macam minyak yang penuh, dan kemana sahaja dibawa pergi berjalan.Hanya Allah yang akan membalas jasa Kak Wati & Family.



                                            

Bab Anak dah settle..

Bila dah seronok bekerja terus saya terfikir nak buat suntikan merancang sebab nak relaks-relaks dulu.Suntikan ni wajib buat 3 bulan sekali dan kali pertama buat  perasan haid dah tak normal seperti biasa

Selepas 3 bulan..tak serik lagi dan masih ambik suntikan.Tawakal jerlah sebab nak sangat dan kau ambik kesannya badan makin berisi dan haid tak datang 3@4 bulan.Puasa pun boleh penuh sebulan  dan tak payah nak ganti puasa.hehehe

Semakin hari semakin risau sebab dalam Setahun hanya 3 atau 4 kali datang haid dan terus saya STOP.
Pernah juga banyak kali pergi check Doktor nak tahu mengandung ke? tapi harapan tinggal harapan sebab perut jer makin buncit tapi takde isi.malu tak terkira bila orang tegur dah berapa bulan ??? huhuhu

Pada mulanya ingatkan takde kesan sampingan selepas suntikan tu tetapi sebaliknya,  hingga dah jumpa  4 orang Doktor Pakar  Sakit Puan ,Pakar Hospital Putrajaya dan semuanya bagi ubat dan darah tetap tidak keluar.Saya betul tak boleh  lupa bila Seorang Doktor klinik  buat scan sebab tengok perut saya seperti mengandung 5 bulan dan cakap ada cyst.Doktor arahkan saya refer Pakar Putrajaya secepat mungkin dan menjalani operation terus dan sekali lagi telah berlaku Keajaipan dimana 2 orang doktor telah menyatakan cyst tiada dalam perut tetapi ketulan darah beku yang terkumpul selama 8 tahun.

Masa inilah saya berjumpa dengan Produk Shaklee dan rajin baca blog kisah seperti saya .
Kalau nak tahu semuanya saya cuba dari murah sampai yang mahal iaitu Vivik dan disebabkan nak cepat terus saya ikut cara yang diajar iaitu konsisten Vivik , GLA , Carotomax , Collagen  , Alfalfa dan ESP.

Manakala produk lain pun ambik tapi untuk masalah Haid saya fokus yang diatas sahaja. Tapi jangan ingat sebulan makan dah OK tapi dekat 4@5  bulan baru darah keluar banyak dan paling terkejut dekat 2 bulan darah tak STOP-STOP..Ketulan-ketulan yang besar dan rasa nak pitam bila tengok darah keluar banyak.Sehari dekat 20 pad Overnight kena pakai sehari..Nasib baiklah saya ni jenis kuat dan boleh bertahan walaupun dah kena macam tu.Rasanya kalau orang lain mahu dah pergi Hospital dan tinggal ward.
Part Ward ni yang buat saya takut sebab tu bertahan selagi boleh di rumah.Masa tu hanya fikir kesan sampingan suntikan sahaja, Suami pun banyak memberi kata-kata semangat.

Alhamdullilah Shaklee telah banyak membantu masalah Kesihatan  saya serta telah menstabilkan  hormon .
Kita hendaklah Mencegah dari Merawat sebarang masalah kesihatan yang terlalu banyak sekarang.

Berminat nak tahu lebih detail boleh Follow FB RahasimahSufar untuk mengetahui pelbagai tips kesihatan yang ohsem.

WhatsApp 019-6998825 untuk order “Set Hormon Shaklee”

Daftar keahlian Shaklee di Join Now sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%

VIVIK MERUBAH SEGALANYA

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua.
Shima nak share minuman kegemaran setiap pagi dan malam.
Kebiasaannya Shima bancuh dan masukkan dalam peti ais dulu pastu
baru bawa bekal air  ke Office setiap pagi.

Kalau nak tahu Shima akan pelbagaikan bancuhan Vivik supaya sedap diminum setiap hari.
Jom follow resepi yang Shima share dibawah ni :-

-Vivik + Performance Drink untuk tenaga sepanjang hari

-Vivik + Cinch Tea untuk Cergas serta menghilangkan mengantuk dioffice.

-Vivik +ESP untuk rasa Kenyang dan sesuailah untuk yang nak diet macam i .

-Vivik + Performance Drink + Nutriferon

Jika sesiapa yang  sering demam dan kerap selsema elok ambik ni dan ia juga bagus sebagai antibodi.

Best sangat ambik Vivik setiap hari kerana perubahan ketara ialah sejak Masalah Haid tidak stabil telah kembali teratur kalau tidak Setahun hanya keluar 4 kali dan perut pun buncit  seperti mengandung 5 bulan.Malu sangat-sangat bila orang tegur macam tu..rasa macam nak jawap ye saya Mengandung  tapi berdosa pula menipu.hehehe

Sejak Shima konsisten selama setahun dengan Vivik memang macam tak percaya boleh dapat  Extra Bonus iaitu wajah kembali bersih dari Jerawat Batu yang penuh dimuka disebabkan hormon tidak stabil.Hanya Allah yang tahu bertapa malunya nak berdepan dengan orang ramai dan inikan pula berjalan dengan En.Abang.

Sekarang memang seronok bila orang tegur muka Shima dah Cantik dan inilah berkat sabar serta BERDOA agar Allah pulihkan semula wajah dan haid stabil semula.

Jika ada yang mempunyai masalah Haid atau Jerawat boleh hubungi Shima, Insyaallah, banyak tips yang boleh Shima kongsikan bersama kawan-kawan.

Kelebihan Vivix Shaklee

Jika ada yang mempunyai masalah haid atau Jerawat boleh hubungi Shima, Insyaallah, banyak tips yang boleh Shima kongsikan bersama kawan-kawan.Mahu tambah pendapatan JOINT NOW
☎019-6998825 Shima

KURUS BERSAMA EAT CLEAN-PART 1

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Alhamdullilah petang ni cuaca redup dan mulalah mata ni teringat tilam empuk dirumah.Nasib kat office jadi kenalah siapkan kerja juga.Perut pulak dah menyanyi minta diisi maklumlah bila sejuk ni mulalah terasa lapar dan terus nampak botol ESP , sedap juga bancuh dengan Milo ni.

Patutlah hari ini lemah sahaja badan sebab belum minum ESP, kebiasaannya setiap pagi saya akan bancuh siap-siap dari rumah dan terus letak dalam peti ais. Terasa sedap bila minum masa sejuk-sejuk dan pasti kenyang sampai tengahari, sesuai sangatlah sebab saya memang dalam misi diet.

9 JENIS PROTEIN DALAM ESP

Bila cerita pasal diet , saya nak share sikit tentang kelas online yang pernah saya joint bersama Cikgu Tuty selama 3 minggu.Kami amalkan diet EatClean yang tak perlu berlapar walaupun makan banyak tapi berat badan tetap turun. Jika nak tahu tentang Eat Clean adalah pemakanan seimbangan yang tidak mengecualikan mana-mana bahagian Nutrisi dalam piramid makanan iaitu Karbohidrat, Protein dan Fiber.Eat Clean juga memerlukan sedikit senaman ringan bagi melancarkan sistem badan dan kalau tanya saya confirm tak pernah buat sebab kat rumah pun dah terlebih senaman dan peluh keluar sebab lepas balik kerja terus nak mengemop, menyapu dan memasak.Confirm-confirm peluh keluar mencurah-curah.

Insyaallah , nanti kita bersambung lagi dan lihat hasil testimoni Kak Manis sendiri.

AKTIVITI CUTI SEKOLAH DI IOI CITY MALL

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Cuti sekolah ni Kak Manis saja bawa anak-anak jalan kat IOI Mall

Hari ini saya apply cuti separuh hari dan semua urusan selesai dalam pukul 12.30 tengahari.
Anak-anak dah merayu minta Mama jangan pergi kerja dan minta luangkan masa dengan mereka.Sedih pulak tengok bila sorang-sorang cium pipi asalkan tertunai permintaan mereka.Tengok jam dah 12.30 tengahari dan memang tak sempat nak masuk ,jadi terus apply cuti sehari.Bersorak gembira mereka dan inilah salah satu sebab saya nak buat sungguh-sunguh bisness Shaklee agar dapat meluangkan masa dengan mereka sahaja.

Memang Rezeki anak-anak sebab hari ini juga keluar Bonus Shaklee dan boleh Mama belanjer sakan.Dalam Shaklee sapa buat dia akan dapat lebih yang penting Berusaha dan Jangan Putus Asa.

Seronok sangat bila tengah-tengah bulan boleh pergi jalan-jalan dan shoping tempat orang-orang kaya ni .Alhamdullilah dapat lebih dan ini juga untuk bahagian mereka,Mama&Ayah akan Bahagia jika anak-anak happy dan Sihat selalu.

Jika ada yang berminat nak tambah pendapatan seperti saya boleh hubungi terus 019-6998825 (Shima).Insyaallah saya bantu hingga berjaya.

FB:Rahasimah Sufar
IG:shima_shaklee
Blog:shimajamal.blogspot.com
Rahasimah Sufar
SID 1135567
PengedarShaklee

JERAWAT BERSIH DIWAJAHKU

Dahulu inilah wajah Kak Manis disebabkan masalah hormon dan selepas konsisten shaklee banyak dah berubah wajahku ini.
Hilang dah perasaan malu terutama bila diejek  orang sekeliling  , oleh sebab itu Kak Manis terus bernekad nak Cantik   semula .
Ingat ada ke orang nak dekat dengan kita??? confirm-confirm mereka geli kan 😲😲Alhamdulllilah suami tetap memberi kata-kata semangat agar cepat hilang tau.
Jemput baca sikit Collagen yang telah membantu Kak Manis Cantik.
🌹Shaklee Collagen Powder menyediakan kepada anda 4,000mg Kolagen proprietari RSS (Sisik Ikan Merah), kolagen yang dipilih dengan teliti yang diekstrak daripada sisik Ikan Merah.
🌹Bukan sekadar memberikan kolagen, ia turut mengandungi tujuh ramuan utama termasuk ekstrak biji Camellia Japonica, ekstrak Pfaffia, eskstrak kerang-kerangan, Laktobasilus asidofilus, Vitamin C, B2 dan B6.
🌹Berat molekul rendah untuk penyerapan yang tinggi.
🌹Pek individu untuk pengambilan segera, bila-bila masa, di mana sahaja*
Jika ada yang nak tahu cara Kak Manis makan boleh hubungi 019-6998825 Kak Manis.
Dapatkan segera tips dari  orang yang pernah alami sendiri dan pasti ada  keyakinan nak cantik semula.
Your healty & Consultation
019-6998825 Kak Manis
Berminat nak joint Keahlian boleh Kak Manis bantu.

MUKA LICIN SELEPAS AMBIK COLLAGEN

Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua.
Setiap hari Kak Manis  sebelum masuk tidur mesti bancuh Colagen sebelum nak masuk beradu.
Sebenarnya minum nak cantik sebab dulu ada masalah jerawat teruk tapi extra bonus boleh pulak kulit tegang dan semakin sihat.
Semenjak masalah hormon tak stabil Kak Manis start ambik Collagen.
Siapa yang Memerlukan Kolagen?
-Individu yang berkulit kusam, kering dan kurang keanjalan
-Individu yang bermasalah jeragat, pigmentasi dan liang roma yang besar
-Individu yang mempunyai kedutan dan garis-garis halus pada kulit
-Individu yang kelihatan lebih berusia dari usia sebenar
-Payudara kendur dan punggung leper, tidak anjal
-Individu yang mempunyai masalah sakit belakang dan sendi
-Kulit mudah merekah dan pecah.
Nak tahu lebih lanjut tentang Shaklee boleh hubungi 019-6998825

MENGHILANGKAN GATAL-GATAL DIKULIT KEPALA.

Dahulu sering bertukar syampu sebab nak cari yang sesuai tapi semenjak berjumpa dengan Set Prosante terus tak berpaling lagi.
Hanya letak sedikit ditapak tangan dah berbuih kerana  kepekatannya ternyata tiptop.
Buih pun banyak dan mudah dicuci tanpa memerlukan bilasan berkali-berkali.
Jika dahulu bila guna syampu brand lain pasti gatal-gatal dan kini tiada lagi.
📲 019-6998825
#JJSJ
#kamidutashaklee
#vEminent

CARA MENGHILANGKAN PANAS DIMUKA SELEPAS TERKENA CILI

Aduh pedihnya muka lepas potong cili api lupa nak cuci muka😭😭😭😭😭
Alhamdullilah ada Losyen Herblend terus cepat-cepat sapu kat tempat yang pedih dan tak sampai seminit  dah hilang.
Best pulak rasa bila dah sapu kat muka sebab terasa lembap jer kulit muka Kak Manis
Ini semua gara-gara buat mangga assamboi dengan member office..😂😂😂
#JJSJ
#vEminent
#shakleepuchong

ATASI MASALAH TULANG BELAKANG DENGAN VIVIK

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini Kak Manis tiba-tiba nak cerita tentang minuman kegemaran Kak Manis setiap hari iaitu  Vivik.Semenjak mengamalkannya memang ketara perubahan kesihatan berbeza dahulu yang sering sakit-sakit badan terutama pinggang.Kadang-kadang menangis bila nak bangun dan siap minta anak tolong tarik.huhuhu.
Alhamdullilah semenjak amalkan Vivik badan semakin sihat dan cergas .Abah dan Mak pun amalkan Vivik maklumlah dah tua lagi macam-macam masalah datang specially sakit tulang belakang.Opppsss orang muda jangan nak eksyen sangat ingat sentiasa Sihat sebab zaman sekarang orang muda pun boleh kena macam-macam penyakit.  
Vivik ni  tapi memang betul-betul membantu  jika kita sendiri yakin dan selebihnya kita Berdoa.
Antara KELEBIHAN VIVIK:-
• Diabetes
• Kolestrol tinggi
• Penyakit Kardiovaskular (Jantung)
• Tekanan Darah Tinggi
• Alzheimer atau nyanyuk
• Arthritis, Osteoporosis, Masalah sendi dan tulang
• Gout
• Letih
• Metabolisme badan RENDAH (antara sebab sukar turun berat badan)
• Masalah kulit dan bintik penuaan (kedut)
• Kanser dan tumor
• Katarak dan masalah mata
• Masalah saraf
• Lemah imun tahan daya badan – lambat sembuh
• SLE


Anda hanya perlukan 1 SUDU TEH VIVIX sahaja sehari. Mudah sahaja kan.
Hari ini nak sharing testimoni customer yang ambik Vivik untuk masalah tulang belakang juga.
Selepas konsisten dah mula menunjukkan perubahan pada dirinya.
Follow FBRahasimah Sufar untuk mengetahui pelbagai tips kesihatan yang ohsem.
Whatsapp 019-6998825 untuk order Vivik
Daftar keahlian Shaklee di “Join Now” sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%