Month: May 2017

SET LENGKAP RAMADHAN SHAKLEE

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. Bulan Ramadhan adalah bulan yang ditunggu-tunggu oleh semua umat Islam walau dimana berada.Kami Sekeluarga juga tak sabar nak Berpuasa dan menunaikan Solat Terawih.Tahun ini kami plan nak pergi Surau Darul Naim di Kampung Sri Andalas sahaja berbeza pada tahun lepas kami ke Masjid Istiqamah.Di Surau kawasan tempat kami hanya buat Solat …

VIVIX MERUBAH SEGALANYA

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua. Shima nak share minuman kegemaran setiap pagi dan malam. Kebiasaannya Shima bancuh dan masukkan dalam peti ais dulu pastu baru bawa bekal air  ke Office setiap pagi.  Kalau nak tahu Shima akan pelbagaikan bancuhan Vivix supaya sedap diminum setiap hari. Jom follow resepi yang Shima share dibawah ni :- -Vivix + …

KURUS BERSAMA EAT CLEAN-PART 1

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Alhamdullilah petang ni cuaca redup dan mulalah mata ni teringat tilam empuk dirumah.Nasib kat office jadi kenalah siapkan kerja juga.Perut pulak dah menyanyi minta diisi maklumlah bila sejuk ni mulalah terasa lapar dan terus nampak botol ESP , sedap juga bancuh dengan Milo ni. Patutlah hari ini lemah sahaja badan sebab belum …

AKTIVITI CUTI SEKOLAH DI IOI CITY MALL

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Cuti sekolah ni Kak Manis saja bawa anak-anak jalan kat IOI Mall Hari ini saya apply cuti separuh hari dan semua urusan selesai dalam pukul 12.30 tengahari. Anak-anak dah merayu minta Mama jangan pergi kerja dan minta luangkan masa dengan mereka.Sedih pulak tengok bila sorang-sorang cium pipi asalkan tertunai permintaan mereka.Tengok jam …

JERAWAT BERSIH DIWAJAHKU

Dahulu inilah wajah Kak Manis disebabkan masalah hormon dan selepas konsisten shaklee banyak dah berubah wajahku ini. Hilang dah perasaan malu terutama bila diejek  orang sekeliling  , oleh sebab itu Kak Manis terus bernekad nak Cantik   semula . Ingat ada ke orang nak dekat dengan kita??? confirm-confirm mereka geli kan 😲😲Alhamdulllilah suami tetap memberi kata-kata semangat …

MUKA LICIN SELEPAS AMBIK COLLAGEN

Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua. Setiap hari Kak Manis  sebelum masuk tidur mesti bancuh Colagen sebelum nak masuk beradu. Sebenarnya minum nak cantik sebab dulu ada masalah jerawat teruk tapi extra bonus boleh pulak kulit tegang dan semakin sihat. Semenjak masalah hormon tak stabil Kak Manis start ambik Collagen. Siapa yang Memerlukan Kolagen? -Individu yang berkulit …

MENGHILANGKAN GATAL-GATAL DIKULIT KEPALA.

Dahulu sering bertukar syampu sebab nak cari yang sesuai tapi semenjak berjumpa dengan Set Prosante terus tak berpaling lagi. Hanya letak sedikit ditapak tangan dah berbuih kerana  kepekatannya ternyata tiptop. Buih pun banyak dan mudah dicuci tanpa memerlukan bilasan berkali-berkali. Jika dahulu bila guna syampu brand lain pasti gatal-gatal dan kini tiada lagi. 📲 019-6998825 #JJSJ …

CARA MENGHILANGKAN PANAS DIMUKA SELEPAS TERKENA CILI

Aduh pedihnya muka lepas potong cili api lupa nak cuci muka😭😭😭😭😭 Alhamdullilah ada Losyen Herblend terus cepat-cepat sapu kat tempat yang pedih dan tak sampai seminit  dah hilang. Best pulak rasa bila dah sapu kat muka sebab terasa lembap jer kulit muka Kak Manis Ini semua gara-gara buat mangga assamboi dengan member office..😂😂😂 #JJSJ #vEminent #shakleepuchong

ATASI MASALAH TULANG BELAKANG DENGAN VIVIX

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Hari ini Kak Manis tiba-tiba nak cerita tentang minuman kegemaran Kak Manis setiap hari iaitu  Vivik.Semenjak mengamalkannya memang ketara perubahan kesihatan berbeza dahulu yang sering sakit-sakit badan terutama pinggang.Kadang-kadang menangis bila nak bangun dan siap minta anak tolong tarik.huhuhu. Alhamdullilah semenjak amalkan Vivik badan semakin sihat dan cergas .Abah dan Mak pun …