HAID TAK STABIL SELEPAS AMBIK SUNTIKAN MERANCANG

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
Merah itu Menawan dan rasanya macam  JUS ANGGUR dan nama diberi  Vivik  dan menjadi minuman harian saya.
Vivix sedap diminum ketika sejuk

an Halal.
                                                        Produk Shaklee Selamat

                                                         PRODUK SHAKLEE

Al Kisahnya…..

Selepas melahirkan Anak yang no 3 , iaitu Amilia Safina terus terfikir nak berehat sekejap dan nak kerja semula.Rezeki pulak datang bila ada Syarikat dekat dengan rumah memerlukan Kerani dan selepas mencuba nasib , saya layak dan terus boleh bekerja.Semua ini sekitar tahun 2007 tapi dalam kegembiraan tu ada pulak kesedihan sebab Amilia sapa nak jaga yang baru 3 bulan.huhuhu

Alhamdullilah selepas minta tolong Kak Ana carikan pengasuh, terus ada kawannya yang ingin menolong menjaga Amir (5 tahun) dan Amilia(3 bulan).Terima kasih banyak-banyak pada Kak Wati atau panggilan manja IBU buat anak-anak saya.Kak Wati melayani mereka macam minyak yang penuh, dan kemana sahaja dibawa pergi berjalan.Hanya Allah yang akan membalas jasa Kak Wati & Family.



                                            

Bab Anak dah settle..

Bila dah seronok bekerja terus saya terfikir nak buat suntikan merancang sebab nak relaks-relaks dulu.Suntikan ni wajib buat 3 bulan sekali dan kali pertama buat  perasan haid dah tak normal seperti biasa

Selepas 3 bulan..tak serik lagi dan masih ambik suntikan.Tawakal jerlah sebab nak sangat dan kau ambik kesannya badan makin berisi dan haid tak datang 3@4 bulan.Puasa pun boleh penuh sebulan  dan tak payah nak ganti puasa.hehehe

Semakin hari semakin risau sebab dalam Setahun hanya 3 atau 4 kali datang haid dan terus saya STOP.
Pernah juga banyak kali pergi check Doktor nak tahu mengandung ke? tapi harapan tinggal harapan sebab perut jer makin buncit tapi takde isi.malu tak terkira bila orang tegur dah berapa bulan ??? huhuhu

Pada mulanya ingatkan takde kesan sampingan selepas suntikan tu tetapi sebaliknya,  hingga dah jumpa  4 orang Doktor Pakar  Sakit Puan ,Pakar Hospital Putrajaya dan semuanya bagi ubat dan darah tetap tidak keluar.Saya betul tak boleh  lupa bila Seorang Doktor klinik  buat scan sebab tengok perut saya seperti mengandung 5 bulan dan cakap ada cyst.Doktor arahkan saya refer Pakar Putrajaya secepat mungkin dan menjalani operation terus dan sekali lagi telah berlaku Keajaipan dimana 2 orang doktor telah menyatakan cyst tiada dalam perut tetapi ketulan darah beku yang terkumpul selama 8 tahun.

Masa inilah saya berjumpa dengan Produk Shaklee dan rajin baca blog kisah seperti saya .
Kalau nak tahu semuanya saya cuba dari murah sampai yang mahal iaitu Vivik dan disebabkan nak cepat terus saya ikut cara yang diajar iaitu konsisten Vivik , GLA , Carotomax , Collagen  , Alfalfa dan ESP.

Manakala produk lain pun ambik tapi untuk masalah Haid saya fokus yang diatas sahaja. Tapi jangan ingat sebulan makan dah OK tapi dekat 4@5  bulan baru darah keluar banyak dan paling terkejut dekat 2 bulan darah tak STOP-STOP..Ketulan-ketulan yang besar dan rasa nak pitam bila tengok darah keluar banyak.Sehari dekat 20 pad Overnight kena pakai sehari..Nasib baiklah saya ni jenis kuat dan boleh bertahan walaupun dah kena macam tu.Rasanya kalau orang lain mahu dah pergi Hospital dan tinggal ward.
Part Ward ni yang buat saya takut sebab tu bertahan selagi boleh di rumah.Masa tu hanya fikir kesan sampingan suntikan sahaja, Suami pun banyak memberi kata-kata semangat.

Alhamdullilah Shaklee telah banyak membantu masalah Kesihatan  saya serta telah menstabilkan  hormon .
Kita hendaklah Mencegah dari Merawat sebarang masalah kesihatan yang terlalu banyak sekarang.

Berminat nak tahu lebih detail boleh Follow FB RahasimahSufar untuk mengetahui pelbagai tips kesihatan yang ohsem.

WhatsApp 019-6998825 untuk order “Set Hormon Shaklee”

Daftar keahlian Shaklee di Join Now sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%

Author: Rahasimah Sufar

PENGEDAR SAH SHAKLEE RAHASIMAH SUFAR 019-6998825 FB:RahasimahSufar IG:Shaklee_Shima Email:shima_jamal77@yahoo.com.my Blog:shimajamal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge