Category: Family Bonding

MENGISI MASA LAPANG ANAK

Assalamualaikum & Salam Sejahtera Hari ini merupakan Hari Raya ke 4 dan  pasti semua masih beraya dikampung.Tapi Kak Manis takde kampung jadi memenuhi masa cuti bersama keluarga sahaja di Puchong. Pada mulanya ingin bercuti tapi memandangkan Abang Jamal kerja sendiri iaitu bawa towing jadi terpaksa batalkan semua plan tu.huhuhu Tapi kami tak kisah pun sebab setiap …

AKTIVITI CUTI SEKOLAH DI IOI CITY MALL

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Cuti sekolah ni Kak Manis saja bawa anak-anak jalan kat IOI Mall Hari ini saya apply cuti separuh hari dan semua urusan selesai dalam pukul 12.30 tengahari. Anak-anak dah merayu minta Mama jangan pergi kerja dan minta luangkan masa dengan mereka.Sedih pulak tengok bila sorang-sorang cium pipi asalkan tertunai permintaan mereka.Tengok jam …

PATIN TEMPOYAK TERSEDAP DI TEMERLOH PAHANG

Finally dapat juga makan Tempoyak Ikan Patin kat sini malam tadi selepas 3 tahun.Masa tu Kak Manis dan Abang Jamal Wok singgah makan bersama geng #Puchong buat kerja amal membantu mangsa banjir 2014 di #Temerloh. Terasa puas makan sorang semangkuk kepala ikan patin tu tanpa share dengan Abang. Rugi besar kan tak makan??? Sekali tengok dah …

MARHABAN KAMPUNG SRI ANDALAS PUCHONG MERAIKAN MAJLIS AQIQAH DAN KESYUKURAN

Assalamualaikum Hari minggu ni memang banyak aktiviti kenduri kawin maklumlah cuti sekolah dan ramailah ambik kesempatan buat majlis sebab nak ajak sedara mara serta sahabat handai hadir sekali.Barulah meriah orang ramai datang majlis kita . Menu biasalah ayam goreng,masak lemak ikan masin,tempe jawa,ulam-ulaman dan banyak lagi.KakManis semua makan sebab malas nak bangun banyak kali jadi penuhlah …

VIVIX BUAT ABANG SAYANG

Jom sarapan pagi minum #vivik  yang akan menyegarkan mata dan badan kita… Sedap sangat #vivik campur ais ..terus hilang dahaga bila minum.. Akak ambik #vivik ni setiap hari untuk masalah dalaman dan untuk awek muda…maklumlah dah dekat nak masuk 40 series.. Paling best melambatkan stop haid dan mengetatkan luar dalam..pasti Abang Sayang kat kita kan???? Ni …

LUAHAN HATI SEORANG ISTERI DI HARI KELAHIRAN…18.7.2014

Assalamualaikum/salam sejahtera.. Hari ini merupakan hari ulangtahun kelahiran aku yang ke??…pertama sekali saya nak ucapkan pada Suami tercinta diatas ucapan dan hadiah yang diberikan.saya betul-betul tak sangka suami saya meraikan dengan memasang bunga api..harga tak usah cakaplah..lebih kurang double harga kek,,hehehe, terasa seperti dihargai dan saya amat bererti buat dia…setiap percikan bunga api terasa seperti kemenangan buat …