TIPS UNTUK MUKA CANTIK,HALUS,GEBU DAN BERSERI-SERI..

MUKA CANTIK,HALUS,GEBU DAN BERSERI-SERI..

Setiap wanita haruslah menjaga kecantikan wajah dan kesihatan…
Pastinya untuk  kepuasan diri sendiri ataupun buat Suami Tersayang…..

Jom, kita cuba ESP……

 -ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
 -ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
– Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan banyak/> -ESP juga me mbantu menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
 -Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
-Berkesan dalam menganjalkan kulit, dan sangat digemari oleh kaum wanita bagi menganjalkan kembali payudara yang kendur
-Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan.
 -Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.
Jika berminat :call/sms/w.sapp  – 019-6998825 (shima)

TIPS UNTUK MENJAGA KESIHATAN MATA KITA

Carotomax Shaklee suplement terbaik mata.

Jika anda mengalami salah satu simptom di bawah, suplement Carotomax wajib untuk anda amalkan setiap hari. Simptom-simptomnya:
 1. Mata semakin kabur dan power cermin mata semakin meningkat
2. Mata anda silau pada waktu malam atau pada cahaya terang
3. Doktor mengesahkan anda mengalami masalah katarak atau selaput pada mata 4. Mengalami kencing manis yang tinggi. Mereka yang kencing manis tinggi boleh membawa kesan buruk pada mata
 5. Penting bagi mereka yang bekerja di depan komputer sepanjang masa.

 Kenapa Carotomax Shaklee? Kerana Carotomax mengandungi bahan-bahan berikut yang penting untuk kesihatan mata, kulit dan membran mukosa. Jom tengok kenapa Carotomax Shaklee suplement terbaik mata:
 1. Alpha Carotene dan Beta Carotene –Berfungsi memelihara kesihatan mata, penting untuk penglihatan malam dan menghalang degenerasi penglihatan
 2. Lycopene – Bersifat anti oksidan dan menghalang penuaan organ
3. Astaxanthin – Melindungi kerosakkan oksidasi kolesterol LDL
4. Lutein – Menyekat katarak, glaukoma dan AMD (age related macular disease /penyakit makular berkaitan umur)
5. Zeaxanthin – Melindungi mata dan menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya.

Jika berminat untuk mencuba, meh call/sms/w.sapp : 019-6998825 (shima)

TIPS UNTUK MENGATASI SAKIT SENDI/TULANG

Hari ini  saya puashati kerana dapat update blog saya. Kepuasan di dalam diri saya terhapus kerana dapat berkongsi sesuatu yang baik dengan pengunjung blog saya ni. Apa khabar semua? Semoga sihat dan dipermudahkan rezeki semua!
Saya nak kongsi kebaikan set xtravaganza vitamin sakit sendi dan lutut. Sebelum tu saya nak tanya apa itu sendi? Kena faham apa itu sendi dan peranannya.
Osteoarthritis lebih mudah dikenali sebagai sakit sendi. Ia merupakan sejenis penyakit sendi yang mempunyai ciri keradangan. Sendi pula ialah bahagian badan di mana dua tulang berlainan bertemu.
Ia berlaku apabila tulang rawan yang membentuk permukaan sendi menjadi haus. Ini akan menyebabkan sendi menjadi bengkak, sakit dan kebas dan menjadi punca kepada kemerosotan sendi tulang yang progresif (penyakit degeneratif sendi).
Keradangan berlaku kerana darah (tidak cukup khasiat) yang dibekalkan kurang meskipun seseorang itu sihat. Ini kerana, tubuh badan tidak boleh menghasilkan zat makanan yang mencukupi bagi menyelaras dan memastikan kadar pemulihan dan pembaharuan yang diperlukan.
Sendi yang selalunya berlaku keradangan adalah lutut. Hal ini demikian kerana, lutut adalah sendi yang menampung berat badan kita dan sentiasa digunakan sepanjang hidup kita.
Berikut adalah tanda-tanda penyakit Osteoarthritis:
Sakit pada sendi yang terlibat.Kesukaran untuk membengkokkan atau meluruskan sendi akan berlaku.Sesetengahnya akan mengalami kebengkakan.Adanya pembesaran tulang sendi.
Bagaimanakah cara nak mengatasi sakit sendi ini? Senang sahaja. Amalkan tiga kaedah ini:
Kaedah 1 : Mengekalkan tulang rawan yang sihat
Advanced Joint Health Tablet memberikan manfaat kepad sendi dalam tiga(3) cara :
(i) menyokong keselesaan sendi
(ii) memelihara tisu penyambung yang sihat
(iii) meningkatkan kesan kusyen
Kaedah 2 : Mengurangkan inflamasi

 

Omega Guard Shaklee adalah omega3 yang  melambatkan degradasi tulang rawan. ia boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi..jadi ia boleh membantu mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi. omega- juga bertindak sebagai pelincir. ia membantu kita untuk bergerak dengan lebih bebas.Kajian terkini menunjukkan pengambilan asid lemak omega 3 bersama glukosamina dapat meningkatkankesihatan sendi daripada mengambil glukosamine sahaja.
Kaedah 3 : Mengekalkan sel tulang yang sihat
Ostematrix Kalsium penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen. Magnesium pula diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi. Ramai orang mengambil terlalu banyak kalsium tetapi tidak cukup magnesium. Kajian menunjukkan pengambilan kalsium berlebihan bukan sahaja membantu menguatkan tulang temulang tatapi juga membantu mengurangkan gejala osteoarthritis
Jangan biarkan sakit sendi dan lutut ini menganggu pergerakan orang tersayang kita…kecil pelaburannya tapi besar manfaatnya. Jadikan hadiah setiap bulan untuk ibubapa kita.
Pencegahan awal boleh menjadikan kita sihat pada masa akan datang. Sama ada kita penghidap sakit sendi atau pun tidak, adalah penting  mendapatkan nutrisi sendi seiring dengan peningkatan usia.
Sakit sendi dan lutut saya hilang dengan vitamin Shaklee : Advanced Joint Health tablet, Ostematrix dan Omegaguard. Sekiranya berminat untuk memiliki vitamin ni, meh call/sms/w.sapp : 019-6998825(shima)

TIPS UNTUK SIHAT, LANGSING DAN WAJAH BERSERI-SERI

Alfalfa dan wanita tak dapat dipisahkan..
+ membantu mengatasi masalah keputihan

+ membantu hubungan intim suami isteri

+ membantu menghilangkan bau badan…

+ mengurangkan masalah sembelit


Pendek kata untuk sihat, langsing dan berseri.. amalkan alfalfa setiap hari!

Berminathubungi/sms/w.sapp : 019-6998825

TESTIMONIAL-ALHAMDULILLAH BERJAYA MENGANDUNG….

TESTIMONIAL-ALHAMDULILLAH  BERJAYA MENGANDUNG….

Pasti teruja akk ni sebab dengan pengambil SET KESUBURAN yang betul, beliau telah berjaya untuk mendapatkan CAHAYAMATA..Insyaallah jika kita berusaha pasti akan berjaya..bagaimana dengan ANDA?Jika masih tercari-cari, meh cuba Vitamin SHAKLEE..

Hubungi/SMS/W.sapp : 019-6998825
Blog-shimajamal180777.blogspot.com