RAHSIA KEJAYAAN PENGEDAR SHAKLEE PUCHONG

Assalamualaikum & Salam Sejahtera
Tiba-tiba hari ini Kak Manis nak share sikit macamana boleh menjadi Pengedar Shaklee Puchong. Pada 20 April 2014 merupakan tarikh Kak Manis  mengisi borang keahlian melalui kawan sekolah iaitu Puan Attinah Senin (gelaran Mak Shaklee) dan terus buat pembelian RM 500.00.
Mula-mula joint memang tak biasa sebab banyak benda yang tak tahu, bila customer tanya cepat-cepat pm Upline nak tahu Suppliment yang sesuai.hahahahhaha
Abang sendiri pening tengok Isterinya dah macam Doktor sebab nak bantu orang yang ada masalah kesihatan dan kadang-kadang risau juga kalau tak sesuai.
Berkat nak belajar dah semakin mahir nak suggest pada customer vitamin yang sesuai.
Untuk permulaan Kak Manis makan dan guna sendiri Produk dan selepas ada perubahan baru rekomen kat Family terdekat.Tapi betul apa orang cakap bila kita niat nak bantu orang Sihat pasti dipermudahkan.
Tarikh 30 July 2015 merupakan tarikh Kak Manis bergelar Leader ataupun dipanggil Supervisor.Ini merupakan step pertama untuk  Kak Manis melangkah kepuncak kejayaan dan boleh rebut segala percutian,bonus kereta dan bonus cash yang lebih besar.Didalam Shaklee jika tak capai Leader tak boleh dapat keistimewaan yang shaklee bagi tapi bonus tetap ada pada semua pengedar sah setiap bulan mengikut sales yang mereka capai.
Bayaran bonus bermula 5% = RM 24.00
dan seterusnya 21% RM 2,000.00(kiraan kasar)
Nampak sedikit tapi sapa nak bagi walaupun rm24 sebulan dan setiap bulan pasti akan makin bertambah.
KFC  pun boleh beli 2 set tau atau lepas juga beli pampers anak.
Saat-saat nak baik Leader terlalu banyak dugaan yang Kak Manis lalui dan terima kasih tak terhingga pada Abang,anak-anak,Mak Ct,Ila dan Mama Yati yang telah menolong sehingga berjaya .
Terima kasih juga pada branch Johor terutama  Ms.Fiona yang masih menerima order disaat akhir diatas bantuan Mama Yati.Selepas semuanya selesai ,Kak Manis diberitahu oleh Mama Yati dah  layak naik rank Supervisor
Ketika itu airmata gembira serta tepukan tangan kedengaran didalam kereta serta sorakan “MAMA DAH BERJAYA” .
Excited family Kak Manis  masa itu  dan kami semua happy baru ada mood nak sambung beraya.
Ketika itu masing-masing berdoa agar Kak Manis berjaya,debarannya hanya Allah yang tahu dan tak seteruk nak ambik keputusan periksa dulu.
Bertalu-talu ucapan tahniah dari Team JJSJ, Team JutawanLadyboss(Makct), Team Kami Duta Shaklee(Master Yati), GenkiMomma(Master Arni) dan paling istimewa ialah Master Norita.
Dibawah merupakan luahan perasaan  Kak Manis dan Team.
[RECOGNITION] New Supervisor July 2015
***************************************************
Alhamdulillah, sukacita ingin saya kongsikan kejayaan salah seorang daripada rakan kita yang telah berjaya naik ke rank SUPERVISOR pada bulan lepas. Beliau ialah Puan Rahasimah Sufar @ kak Shima Jamal! <3
“Ini adalah permulaan langkah saya untuk terus membantu semua orang SIHAT. Penjagaan kesihatan dari awal amatlah PENTING kerana kita tak tak tahu bila akan sakit jadi eloklah kita “Mencegah dari Merawat”..
Tujuan saya joint “SHAKLEE” ialah MEMBANTU ORANG SIHAT …Terasa kepuasan bila lihat orang yang kita bantu sihat tau..terus hilang segala kepenatan….
Terlalu lama saya untuk berjaya Naik Supervisor dimana saya joint May 2014 dan pasti orang terkejut dengan adanya anak seramai 30 orang masih tak dapat jadi Supervisor tetapi pada July 2015 saya telah BUKTIKAN saya BOLEH dan NEKAD untuk terus KE MASTER..
INSYAALLAH…..
Saya sentiasa BERDIKARI dan membuat dahulu dan baru bertanya pada MY SIFU Mak CT. kami sentiasa bersama di W.Sapp & Telegram tidak kira waktu dan banyak tips yang saya pelajari..Kali PERTAMA berjumpa Mak CT di IOI MALL saya telah menjadikan dia IDOLA&SIFU kerana berjaya bermula dari bawah dan memiliki KEJAYAAN dengan BERUSAHA tanpa kenal erti LETIH..Insyaallah saya pun akan ikut jejak sepertinya..”
Tahniah NEW Supervisor, kak Shimajamal Sj!!!
Tahniah kepada Upline nya, KEY Coordinator Siti Zaharah Abu Bakar
Allah bersama sangkaan hamba-Nya. Sentiasa bersangka baik, doa yang baik-baik, dan usaha tanpa banyak alasan, Insya Allah kejayaan milik kita semua… ^_^
Gambar dibawah merupakan Kejayaan Kak Manis berjaya Capai Yes ACHIEVERS dimana selama 3 bulan berturut-turut kena Effective dan ikut syarat yang diberikan.Bukan mudah pada orang yang baru macam Kak Manis tapi kita yang kena Usaha baru ada tangga kejayaan.Tanpa team JJSJ pasti  Kak Manis tak boleh sampai tahap ini.
Image may contain: 3 people
Image may contain: 1 person
kata-kata semangat dari Mak CT
~ Shaklee STAR July (New Rank Achievement) ~

Tahniah kak Shimajamal Sj diatas pencapaian ini.Seorang Leader yg Awesome. Tak pernah mengalah walau ditolak berkali2. Prinsip hidup dia, “Awak kata Tidak,Dia kata BOLEH!!” Selalu sahut Cabaran yg Upline beri. Tak pernah kata Tidak. Membina Group sendiri yg dikenali #JutawanJuniordgn penuh dedikasi. Duplicate apa yg Upline buat.Mencuba dahulu sebelum surrender. Bukan surrender dahulu sblm mencuba.Itulah dia kak Rahasimah Sufar. Salute akak!! Org2 PUCHONG dan sekitar boleh hubungi beliau ya.

Selepas berkali2 mencuba akhirnya tercapai juga Impian. Teruskan berlari hingga ke Puncak!! 2016 kita melawat Shaklee HQ di USA sama2 !!

Bersama-sama Master Arni di Conference 2016&2017.
Image may contain: 4 people
Kak Manis juga berjaya dapat Trip ke Bangkok yang ditaja oleh Shaklee.3 bulan wajib Effective dan tak boleh terima atau transfer UV pada team dan sales dalam RM 8 ribu keatas.Masa tu nak juga buat dan capai target yang diberi dan alhamdullilah Berjaya.Nak tengok story di Bangkok kita sambung dilain hari ye.
Image may contain: 1 person

CARA NAK ORDER SHAKLEE

CARA NAK ORDER SHAKLEE
1- Anda boleh terus membeli dengan Shaklee.Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan terus dihantar mengikut alamat yang telah diberi.
2- Sila hubungi saya, klik ke WHATSAPP untuk mendapatkan Konsultasi Set mana yang paling tepat, tips dan cara pengambilan yang betul selepas membuat pembelian dengan saya.
3- KLik JOIN NOW dan boleh terus daftar Ahli  dan terus dapat harga menjimqtkan sehingga 20%.
RAHASIMAH SUFAR (1135567)
Email : shima_jamal77@yahoo.com.my
Call/Whasapp : 019-6998825
FB :rahasimah sufar
Blog: shimajamal.com

 

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.