TIPS UNTUK MENCAIRKAN LEMAK

Mari kita lihat bagaimana Omega Guard shaklee dapat membantu mencairkan lemak dalam badan kita…

Pengambilan yg banyak dan kerap dapat menghasilkan enzim leptin yang semakin berkurangan dalam badan kita mengikut faktor usia yang semakin meningkat.enzim leptin amat diperlukan badan untuk meningkatkan metabolisme badan dan menjadikan proses kitaran badan kita sempurna.jadi tiada istilah,berat badan meningkat sebab faktor usia…no…no…no…sebenarnya berat badan meningkat,kerana badan kita yang semakin kehilangan nutrisi disebabkan peningkatan usia…bagaimana untuk mencegahnya?? supplements la jawapannya… untuk memenuhi kembali lohong-lohong nutrisi yang semakin berkurangan…

1) Omega bantu bakar lemak melalui hormon leptin yang terkandung dalam asid lemaknya.Asid lemak bantu tingkatkan hormon leptin dalam badan.bila hormon leptin tinggi, kita akan rasa kurang selera makan dan hormon leptin juga bantu tingkatkan metabolisme badan seterusnya pembakaran lemak berlaku dengan cepat…. suka saya nak kongsikan disini, seorang upline saya yang mengambil 6biji Omega Guard sebagai amalan hariannya… Ajaib memang beliau kurus dari pertama kali saya jumpa beliau beberapa bulan yg lalu. Hanya dalam masa beberapa bulan sahaja!

2)Asid Lemak Omega 3 merupakan ANTI-LIPOGENIC(anti penyimpanan lemak dalam badan).

3)Kandungan asid Lemak DHA dan EPA boleh menurunkan paras insulin. Jadi bila ada pertambahan kalori harian kita,ianya akan dibakar dan bukan disimpan sebagai lemak didalam badan.

KELEBIHAN DAN MANFAAT OMEGA GUARD SHAKLEE….

 Minyak ikan Omega guard shaklee memang yang terbaik dipasaran. Melalui proses penyulingan 3 kali yang mahal bagi memastikan ia tulen dan tiada langsung unsur merkuri atau kandungan logam dalam minyak ikan omega guard shaklee.

1)bagus untuk ibu-ibu mengandung bagi membekalkan DHA dan EPA utk otak bayi…(rujuk jadual diatas) 

2)Meningkatkan imunisasi dan imuniti badan.jarang sakit dan demam.

 3)sangat bagus untuk pesakit jantung dan stroke 

4)membantu pesakit lelah dan astma

 5)melegakan sakit sendi.

Jika berminat boleh hubungi :-

019-6998825 (Shima)

http://shimajamal.blogspot.com

Leave a Reply

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.